home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
TÖRTÉNELMI TUDAT - KULTURÁLIS EMLÉKEZET
2007.11.07.
LXII. évf. 45. szám

A Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézete, Zenta Község Önkormányzata és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet az összefogás, a közös tudományos gondolkodás és a tudomány népszerűsítésének a jegyében, valamint a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében...

A Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézete, Zenta Község Önkormányzata és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet az összefogás, a közös tudományos gondolkodás és a tudomány népszerűsítésének a jegyében, valamint a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében és a zentai csata 310. évfordulója alkalmából 2007. november 2-án és 3-án Zentán Történelmi tudat - kulturális emlékezet címmel Kárpát-medencei tudományos konferenciát szerveznek. A tanácskozás ünnepi tudományos üléssel kezdődik, majd a délutáni órákban és másnap délelőtt csoportokban: történészi, néprajzi, szociológiai-kulturális antropológiai, valamint művészet- és művelődéstörténeti szekciókban folytatódik. Ezek munkájába a vajdasági kutatóműhelyek képviselőin kívül bekapcsolódnak a Kárpát-medence más régióinak a tudósai is. A konferenciát vasárnap közös nyugat-bácskai szakmai kirándulás zárja.
Az ünnepi tudományos ülésszak pénteken, 2007. november 2-án 11 órakor a zentai Városháza dísztermében (Fő tér 1.) kezdődik, ahol rövid köszöntőbeszédet mond a szervezők nevében Juhász Attila polgármester, Zenta község elnöke, Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Szarka László történész, az MTA Kisebbségkutató Intézetének igazgatója és Papp Richárd kulturális antropológus. A plenáris ülésen előadást tart Voigt Vilmos néprajzkutató, akadémiai doktor, az ELTE BTK Folklore Tanszék tanára és Ózer Ágnes történész, az Újvidéki Városi Múzeum tanácsosa.
A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatot Hámori József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke nyitja meg.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..