home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tíznél is több szabálysértési eljárás
2014.02.11.
LXIX. évf. 7. szám

A városi határozat értelmében a hó és a jég eltakarítása a közterületekről és az utakról a lakóépületek, valamint a hivatalos objektumok tulajdonosának vagy igénybe vevőjének kötelessége.

Az épülőfélben lévő épületek előtt a hó és a jég eltakarítása a kivitelező feladata, a buszmegállókból a Subotica-trans Utasforgalmi Közvállalaté, a parkolóhelyekről pedig a Parking Kommunális Közvállalaté.

A hó eltakarítását közvetlenül a hóesés kezdetekor (és utána is folyamatosan) kell végezni, a jeges járdát leszórhatjuk ipari sóval, fűrészporral, homokkal, esetleg hamuval. Az épületek tetejéről a természetes és a jogi személyek is kötelesek eltávolítani a jeget és a havat, az ugyanis veszélyes a járókelőkre és a vagyontárgyakra.

A téli időszakban a kommunális rendőrség és a felügyelőség ellenőrzései során eddig több mint tíz szabálysértési eljárás indult a szabálysértési bíróságon természetes és jogi személyek ellen, tizenöt határozatot (felszólítást) pedig hó és jég eltávolítására adtak ki. A legtöbb gondot a gazdátlan épületek előtt felgyülemlett hó és jég okozta, ilyen esetekben ugyanis először a tulajdonosok kilétét kell megállapítani.

A kommunális rendőrség több mint hetven hivatalos és lakóépületnél szalaggal hívta fel a figyelmet a tetőről esetlegesen lezúduló hóra és/vagy jégre.

A kiróható szabálysértési büntetések:

• természetes személyeknek 2500—75 000 dinár

• vállalkozóknak 5000—250 000 dinár

• jogi személyeknek 50 000—1 000 000 dinár

• helyszíni bírság (természetes személyeknek) 2500 dinár.

Kampel Lajos okleveles közgazdász,
a Felügyeleti és Ellenőrző Szolgálat
titkárságának titkára

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..