home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Tízéves fennállását ünnepli idén a Magyarság Háza
Pannon RTV
2021.01.25.
LXXVI. évf. 3. szám
Tízéves fennállását ünnepli idén a Magyarság Háza

A jubileum alkalmából az egész évet felölelő programsorozattal készülnek, amelybe a külhoni magyarságot is bevonják. A Magyarság Háza programjai igen népszerűek, hiszen tízmilliónál többen voltak részesei háromnegyed év alatt.

A tízéves Magyarság Háza a járványhelyzet ellenére is gyakorlatilag leállás nélkül folytatja munkáját. Tavaly tavasz óta háromszáznál több kisfilmet készítettek külhoni partnereik közreműködésével. Az intézmény évfordulója alkalmából a teljes külhoni magyarságot megmozgató programsorozatot indítanak. Naponta jelentkeznek majd új produkciókkal, amelyekkel a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő művészek munkásságába engednek betekintést.

Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója elmondta, az év második felére tervezik megjelentetni a Magyarság Háza nagy képeskönyvét: az elmúlt évtized fotóiból és plakátjaiból egy válogatás készül. Emellett egy DVD-sorozatot is kiadnak az eddig elkészült legjobb filmjeikből. Világ körüli útra indul egy különleges kiállítás a Magyarság Háza elmúlt tíz évéről, és sor kerül az idén alapított Magyarság Háza-díj átadására is. Előreláthatólag szeptember végén, október elején négynapos fesztivállal kezdődik az őszi szezon.

A Magyarság Háza 2011-ben jött létre, célja a magyar kultúra építése, a magyar kultúra értékeire való figyelemfelhívás, ugyanakkor segíti a nemzetpolitikai intézmények működését is – hangsúlyozta Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, aki azt is összegezte, hogy az intézmény kétezernél több amatőr és profi művésznek, előadónak biztosított lehetőséget a bemutatkozásra, ezernél több előadást szervezett, és negyedmillióan vettek részt a rendezvényeiken. A Határtalanul program keretében tízezer diáknak szervezett kulturális, néprajzi, történelmi tanórákat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..