home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tízéves az MNT felsőoktatási ösztöndíjpályázata
Kartali Róbert
2020.10.17.
LXXV. évf. 42. szám
Tízéves az MNT felsőoktatási ösztöndíjpályázata

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjpályázatát mintegy 300 új egyetemi és főiskolai hallgató, továbbá 70 demonstrátori ösztöndíjas írta alá ma ünnepélyes keretek között a Szabadkai Városháza dísztermében. 

A Magyar Nemzeti Tanács – hála Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Közreműködésének – immáron tizedik éve hirdeti meg felsőoktatási ösztöndíjpályázatait, amelyek célja a vajdasági magyar fiatalok szülőföldön való továbbtanulásának ösztönzése. Az MNT meggyőződése szerint a közösség megmaradásának záloga a képzett, a tudás, a tudomány és a kultúra iránt elkötelezett értelmiség. Az ösztöndíjprogram elemei, így az egyetemi látogatások, a felvételi felkészítők, a szerb nyelvi felzárkóztató képzések és a demonstrátori program mind ahhoz járulnak hozzá, hogy a felsőfokú képzés elvégzése után szakképzett, nyelvtudással rendelkező és a közösség iránt elkötelezett friss diplomásokkal erősödjön a vajdasági magyarság.

Az ösztöndíjszerződések ünnepélyes aláírásáról szóló bővebb tájékoztatást szerdai számunkban olvashatják.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..