home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Tízéves a Kolibri a Családokért Egyesület
Szakáll Laura
2021.11.14.
LXXVI. évf. 45. szám
Tízéves a Kolibri a Családokért Egyesület

Egy évtizede működik a Kolibri a Családokért Egyesület. A hajdújárási székhelyű szervezet Királyhalmon, Noszán, Palicson és Ludason is tevékenykedik. Mindegyik településen a helyi koordinátor tolmácsolja az egyesület nyújtotta lehetőségeket, programokat az ott élőknek. A fő cél a családok támogatása, tartalmas programok és jótékonysági megmozdulások szervezése.

— A Kolibri nevet váltott, korábban sokan kirekesztve érezték magukat, mivel nagycsaládos-egyesületként kezdte meg működését. Kicsiket, nagyokat, kis- és nagycsaládokat egyaránt várunk a rendezvényekre — mondja Gajda Nóra, az egyesület elnöke. — Nagyon sok eseményünk volt, próbáltuk olyan dolgokra helyezni a hangsúlyt, amelyek összekovácsolják a családokat. Családi napokat szerveztünk, megtartottuk például az egészségügyi világnapot, óvodákat és iskolákat is bevontunk ebbe. Kerekpártúrát rendeztünk, a gyereknapról is megemlékeztünk. Egyesületünk Hajdújáráson van bejegyezve, de öt települést ölelünk fel. Igyekszünk a falvakban élő családok számára olyan programokat szervezni, amelyek a városban élőknek elérhetőek, így sokszor hozunk szakembereket, illetve olyan programokat, amelyekkel kedveskedni tudunk a családoknak.

* A téli ünnepkörben, ahogyan a korábbi években, az idén is sok érdekes program várja a családokat.

— Mikulásra is készülünk. Korábban hozzánk jött a Mikulás, de tavaly házhoz ment, az idén is így lesz, aki erre igényt tart, oda bekopogtat a Kolibri Mikulása. Adventi ablaknyitogató programunk is volt a múlt évben, ezt az idén is szeretnénk megszervezni. Ez úgy működik, hogy jelentkeznek a családok, melyek szeretnének ablakot nyitogatni, megmondják, melyik napra díszítik ki az ablakukat, bejáratukat, elhelyezik a számokat 1-től 24-ig, ezeket esténként jelképesen kinyitjuk, tehát lefényképezzük, a fotót pedig megjelentetjük a közösségi oldalunkon.

* A tartalmas családi programok szervezése mellett a jótékonyság is fontos szerepet kap az egyesületben. Az ünnepek közeledtével az idén is megszervezik az Egy kilogramm figyelmesség elnevezésű adománygyűjtő akciót.

— Két-három éve szerveztünk először ilyen élelmiszergyűjtést. Tekintettel a mostani pandémiás helyzetre, sok családnak problémát okoz a megélhetés. Az Egy kilogramm figyelmesség azt jelenti, hogy bárki, aki úgy érzi, hogy segíteni szeretne valakinek karácsonyra, hozhat az egyesületnek 1 kg lisztet, rizst, cukrot vagy 1 liter olajat, bármit, ami 1 kg, de ha többet hozna, azt is megköszönjük. Ezt a családok között fogjuk szétosztani karácsony közeledtével.

A Kolibri a Családokért Egyesület családi nappal ünnepelte meg a tizedik születésnapját. A hajdújárási általános iskola tornatermében gazdag programokat kínált a gyerekeknek és szüleiknek. A kicsiket légvár, csocsóasztal, kreatív foglalkozások, ajándékok várták. A szülők és a nagyszülők pedig egyebek mellett kéz- és lábmasszázst is igénybe vehettek. Az egyesület köszönőlevelekkel fejezte ki háláját azon oszlopos tagjainak, akik a szabadidejüket ajándékozzák a Kolibri számára. Az ünnepi rendezvényt a Kárpát–medencei Családszervezetek Szövetsége támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..