home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Tizenötezer dináros utalvány a zentai rászorulóknak
2023.03.09.
LXXVIII. évf. 10. szám
Tizenötezer dináros utalvány a zentai rászorulóknak

A 2022-es költségvetési tartalékokból a tartományi kormány 50 millió dinárt különített el energiahordozók beszerzésére a leginkább rászoruló vajdasági lakosoknak, az összegből Zenta községnek 3,6 millió dinárt hagytak jóvá. A 15 ezer dináros fűtési támogatást a 20 ezer dinárnál kisebb járandósággal rendelkező kisnyugdíjasok, továbbá a zentai Szociális Védelmi Központban nyilvántartott rászorulók, szociális esetek, súlyos betegek és házi ápolásra szoruló polgárok kérelmezhették a helyi közösségek irodáiban, illetve a szociális központban.

A községben ebből az összegből 240 embert támogatnak, melyet az érintettek csak a meghatározott célra fordíthatnak, tehát fűtőanyagra, elektromos áramra, gázra, vezetékes fűtésre – hangzott el az önkormányzatban megtartott sajtótájékoztatón, melyen jelen volt Rác Szabó Márta, a községi képviselő-testület elnökhelyettese, Homolya Ákos, a községi tanács civil szervetekkel és városrendezéssel megbízott tagja és Cipó Igor falvakkal és helyi közösségekkel megbízott polgármesteri tanácsos.

Az akció keretében a zentai Szociális Védelmi Központ jóvoltából 710, tartós élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó csomagot is kiosztanak a rászorultaknak. 

A támogatottaknak május 31-ig el kell számolniuk a kapott pénzzel, vagyis igazolniuk kell, hogy célirányosan költötték el. A felhívásra összesen 509 személy jelentkezett a város, illetve a községhez tartozó falvak helyi közösségeiben.

Forrás: Pannon RTV, Vajdaság Ma

Fotó: Horváth Zsolt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..