home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Tizenöt év a rászorulók szolgálatában
LÁDONYI Zsuzsanna
2005.04.06.
LX. évf. 14. szám

2005. március 6-án a Ruhr-vidéki Bottropban felemelő zenei élményben lehetett része annak, aki eljött a Csilla von Boeselager Alapítvány Osteuropa-Hilfe segélyszervezet alelnöke, dr. Elisabeth Fessl de Alemany által szervezett jótékonysági koncertre. A rendezvény lebonyolításában a Soroptimist Inte...

2005. március 6-án a Ruhr-vidéki Bottropban felemelő zenei élményben lehetett része annak, aki eljött a Csilla von Boeselager Alapítvány Osteuropa-Hilfe segélyszervezet alelnöke, dr. Elisabeth Fessl de Alemany által szervezett jótékonysági koncertre. A rendezvény lebonyolításában a Soroptimist International Club Gelsenkirchen-Buer is tevékenyen részt vett, amelynek bevételét (mintegy 4000 ¬) az Isaszegen található Alemany Erzsébet Segítő Ház kapja, fogyatékos gyerekek számára speciális játszótér épül belőle.
A Vajdaságból származó alelnök asszony 1990 februárjában küldte az első megrakott teherautót Bottropból Romániába. Az azóta eltelt 15 év során több mint 500 kamionnyi humanitárius segélyszállítmányt juttatott el Kelet-Európa számos országába, nagyobb részt Magyarországra és Jugoszláviába. A küldemények elsősorban nagy értékű orvosi segédeszközökből, kórházi ágyakból, operációs asztalból, gyógyszerekből stb. álltak, illetve több szociális intézmény, börtön, iskola jutott hozzá a ma már nyugdíjas doktornő jóvoltából bútorhoz, ruhaneműhöz, tartós élelmiszerhez, technikai eszközökhöz.
A 15 év fáradhatatlan munkájára való visszaemlékezés fényét emelte a Spanyolországból, Alicantéből külön erre az eseményre érkezett fiatal zongoraművésznő, Gloria Revert Lázaro csodálatos játéka, illetve a bottropi zeneiskola szaxofoncsoportjának lendületes előadása, amelyet a szép számmal összegyűlt közönség többek között a Magyar Köztársaság bonni nagykövetével, dr. Király Attilával, az Osteropa-Hilfe elnökével, Boeselager báró úrral, Noetzel polgármester úrral és dr. Némethy Máriával, az isaszegi Egymást Segítő Egyesület vezetőjével együtt élvezhetett.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..