home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Tizennyolc kerékpárt sorsoltak ki
2022.09.23.
LXXVII. évf. 38. szám
Tizennyolc kerékpárt sorsoltak ki

Magyarkanizsa község idén is csatlakozott a Városok és községek autómentes napjához, azaz az Európai mobilitás hete rendezvény programjához. Ezt az eseményt, mely elsősorban az alternatív közlekedési módok promóciójáról szól, minden évben szeptember 16-a és 22-e között szervezik meg. A Gyógyfürdő sportcsarnokában életre hívott programmal a magyarkanizsai önkormányzat a környezetvédelmet és a gépkocsihasználat visszaszorítását hirdeti. A rendezvényen részt vettek a község óvodásai, általános és középiskolás diákjai, akik között, illetve a tanintézmények dolgozói között 18 kerékpárt sorsoltak ki. A biciklik megvásárlását a magyarkanizsai önkormányzat támogatta. 

Bagány Ágnes, a Községi tanács közoktatással és ifjúságpolitikával megbízott tagja nyilatkozott a rendezvényről. Hangsúlyozta, Magyarkanizsa 2002-ben csatlakozott először az Európai Mobilitás Hetéhez, és azóta folyamatosan szerveznek programokat a község területén, melyek nagyon népszerűen, főleg a gyermekek körében.

–Fontos végignézni a Vöröskereszt bemutatóját, és meghallgatni a biztonságos közlekedésről szóló előadást is. Próbáljuk ösztönözni a szülőket, hogy ne gépkocsival, hanem inkább kerékpárral vigyék a gyermekeket az óvodása és az iskolába, de az ilyen kisebb településen, mint Magyarkanizsa, gyalogosan is közlekedhetnek. Családbarát önkormányzatként kiemelten fontosnak tartjuk a mozgást, illetve a fenntartható közlekedést – emelte ki Bagány Ágnes.

Forrás: Magyarkanizsa Község Önkormányzata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..