home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Tizenkettő per három
Martinek Imre
2023.04.02.
LXXVIII. évf. 13. szám
Tizenkettő per három

Három dél-bánsági szórvány- és szigettelepülés diákjai vettek részt április 1-jén az újvidéki Bölcsésztudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, valamint a szerbiai oktatási minisztérium által szervezett magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny körzeti rangadóján. A helyszín a torontálvásárhelyi tanintézmény volt.

A versenyzőket Joó Gyülvész Margit (Žarko Zrenjanin Általános Iskola, Székelykeve), Živojnov Tamara (Dositej Obradović Általános Iskola, Ürményháza) és Marković Elvira (Moša Pijade Általános Iskola, Torontálvásárhely) magyar szakos tanárok készítették fel.

Versenyzői névsor:

Ötödikesek: Pintér Amelita és Tóvízi Edvin (Ürményháza); Hatodikosok: Pavlov Anna (Ürményháza), Papp Benjámin (Székelykeve) és Máté Lea (Torontálvásárhely); Hetedikesek: Móricz Lilla (Ürményháza), Papp Renáta, Pirkov Anikó és Szatmári Anna (Székelykeve), illetve Szilágyi Márk (Torontálvásárhely); Nyolcadikosok: Papp Vilmos és Dávid Bernadetta (Székelykeve)

Összesítésben tehát tizenkét diák, vagyis hat székelykevei, négy ürményházi és két torontálvásárhelyi felsős méredzkedett meg az idei rangadón. Mindnyájuk közül 18,55 ponttal Tóvízi Edvin ötödik osztályos ürményházi diák bizonyult a legfelkészültebbnek.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..