home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Tizenkét év után VMSZ-győzelem Csantavéren
(­­—)
2015.08.10.
LXX. évf. 31. szám
Tizenkét év után VMSZ-győzelem Csantavéren

A közelmúltban került sor a helyi közösségi választásokra Szabadka község területén. Csantavéren három párt indult: a VMSZ, a Szerb Haladó Párt és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga. Az urnák elé járuló legtöbb polgár bizalmát a Vajdasági Magyar Szövetség által állított lista nyerte el. A VMSZ 9 képviselővel a 17 tagú közgyűlésben abszolút többséget alkot, így tizenkét év után ismét ő irányítja majd a helyi közösséget.

Az eredményből kiderült, hogy a csantavériek nyitottak a változásra, és megértették a csapat üzenetét, mely szerint: „Tegyünk, hogy legyünk!”

Amikor a párt szabadkai városi szervezetének élére új elnök lépett, elkötelezettséget érzett a település iránt. Elképzelhetetlen volt számára, hogy a Délvidék egyik leghomogénebb magyarlakta települését ne a VMSZ irányítsa. A tavalyi év második felében megújult a csantavéri helyi szervezet, élére, illetve az elnökség tagjai közé pedig olyan emberek kerültek, akik elhivatottságot éreznek a falu iránt, és bíznak benne, hogy együttes erővel sikeresen tudnak változtatni a település helyzetén.

— Listánkon olyan emberek szerepeltek, akik igazán akarnak tenni a faluért. Vannak közöttük közgazdászok, vállalkozók, földművesek, tanárok, a művelődési élet, az egészségügy képviselői és egyetemista is. Olyan emberek ők, akik az előző években nem okoztak csalódást, és tevékenységükkel segíteni kívánják, hogy Csantavér fejlettebb, lakosságának élete pedig minden szempontból teljesebb, elviselhetőbb legyen. Megítélésem szerint ezt ismerték fel az emberek, és ezért szavaztak nekünk bizalmat — mondta Földi Márta, a VMSZ csantavéri listájának vezetője, majd hozzátette: — Nem ígértünk teljesíthetetlent, és máris látható, hogy megindultunk a változás felé. Folyamatban van a színház felújítása, és a nyár végéig el is készül az épület. A Csík-ér mentén egy sziget kialakításán munkálkodunk. A 4. Szőlősor utca aszfaltburkolatot kap, a Crvena zvezda utcát kőzúzalékkal borítottuk be. A falu néhány részét máris sikerült egy kicsit rendezettebbé tennünk, és folyamatosan erre fogunk törekedni a jövőben is.

Kampányunk során az emberek arra panaszkodtak, hogy az elmúlt évek alatt semmit sem fejlődött a falu, sőt igencsak elhanyagolt állapotban van. Ezért célul tűztük ki, hogy idővel Csantavér minden utcája aszfaltozva, a mezőutak pedig rendezve legyenek, folytatódjon a kerékpárút építése. Szeretnénk kialakítani egy körforgalmat a Fidelinka vállalatnál, valamint a víz- és szennyvíz-elvezetési gondokat is szeretnénk megoldani az elkövetkező időszakban.

A listavezető elmondta azt is, hogy a közösségépítés kiemelten fontos. A kulturális élet fellendítése, mely szintén céljuk, színt visz a falu életébe. Csantavérnek mindenképpen fejlődnie kell, és van is rá lehetősége. Mivel a helyi közösségeknek kicsi a hatáskörük, és pénzük sincs, a fejlődés a VMSZ-szel és a szabadkai önkormányzattal közösen képzelhető el, nagyobb ütemben pedig akkor valósulhat meg, ha a városvezetőségben ott lesz a párt.

— Egy a célunk, egy a jövőnk — (sz)építsük együtt! — üzeni Földi Márta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..