home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Tizenhárom almafa
Martinek Imre
2020.03.09.
LXXV. évf. 10. szám
Tizenhárom almafa

Egy Wass Albert művei, valamint korabeli dokumentumszövegek alapján íródott trianoni utótörténet bemutatójával vágott bele a Trianon-emlékévbe a budapesti Nemzeti Színház.

A március 6-ai bemutató előtti héten, ugyancsak az összetartozás szellemiségében, egy-egy pónyik nevű, ősi eredetű, erdélyi almafajtát is elültettek. Mi több, nemcsak Budapesten, a Nemzeti Színház kertjében, de további tizenkét olyan magyarországi településen is (Somoskőújfalun, Balassagyarmaton, Tompán, Kelebián, Tarpán, Újszalontán, Dunaszigeten, Magyarszombatfán, Berzencén, Sátoraljaújhelyen, Gyálaréten, illetve Nagylakon), amely a trianoni döntés következtében közvetlenül élte át a szétszakítottság fájdalmát és annak hatásait.

A Tizenhárom almafa című alkotás a Nemzeti Színház Trianon 100 rendezvénysorozata részeként valósult meg, Vidnyánszky Attila rendezésében.

Helyszíni fotóink közvetlenül a március 7-ei előadás előtt készültek.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..