home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tizeneggyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
MTI
2020.08.05.
LXXV. évf. 32. szám
Tizeneggyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és tizeneggyel, 4564-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon — közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 599-re emelkedett, 3431-en pedig már meggyógyultak.
Az aktív fertőzöttek száma 534. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.
Kórházban 72 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 6858-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 350 108.
Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljék. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről és a járvány magyarországi fellángolását.
A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.
Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.
Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény - tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2067) és Pest megyében (692) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (312), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (146), Borsod-Abaúj-Zemplén (139) és Győr-Moson-Sopron megye (102), a sor végén pedig Békés megye áll (17).



Tihany (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..