home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Tíz nap, több mint kétszáz résztvevő
Tóth Lívia
2018.07.15.
LXXIII. évf. 28. szám
Tíz nap, több mint kétszáz résztvevő

​​​​​​​A hétvégén kiállítással és gálaműsorral fejeződött be Kanizsamonostoron a XX. Gyermeknéptánctábor.

Az idei, jubiláris rendezvény több szempontból is különleges volt: a kis falut, ahol a lakosság száma már jóval száz alatt van, kétszázhúsz gyermek és fiatal, valamint harminc felnőtt – csoportvezetők, oktatók, szakácsnők stb. – „szállta meg” tíz napra.

Kiss Tóth Erika, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület elnöke, a tábor fő szervezője elmondta azt is, hogy a romániai Valkány és Csóka község önkormányzata közös IPA-pályázatának köszönhetően idén a Vajdaságból, Romániából és Magyarországról érkezett valamennyi résztvevő számára ingyenes volt az esemény, emellett a projektnek köszönhetően megújult a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület székháza is.

Az óvodásokkal, akik naponta kilátogattak a táborba, Jegercsik Erika foglalkozott, a nagyobbaknak Baji Endre és Gnädig Kornélia jászsági játékokat és táncokat, Varga Viola és Gazsó Tibor bagi táncokat, Patyerek Csaba és Réka pedig felcsíki táncokat oktatott. A zenei kíséretről és a táncházak jó hangulatáról a Fokos zenekar gondoskodott. A jelenlévők a táncpróbák mellett a délutáni szabadidejükben különféle kézműves foglalkozásokon is részt vettek, papírt festettek, gyöngyöt fűztek, korongoztak, nemezeltek.

A kezdeti, több napig tartó esőzés után – ami kissé megnehezítette a sátorozók életét – a tábor utolsó napjaira a szép idő is megérkezett. A gálaműsort, ahol egy Mátyás királyról szóló mesébe szőve mutatták be tánctudásukat a csoportok, a szülők, családtagok és vendégek nagy tapssal jutalmazták.

Egyelőre tekintsék meg a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület fotóit, amelyek a gyermek-néptánctábor emlékezetes pillanatait örökítették meg, majd olvassák el beszámolónkat a Hét Nap július 25-ei számában.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..