home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Titkos kávéházak
Talpai Lóránt
2021.03.11.
LXXVI. évf. 11. szám
Titkos kávéházak

Vádemelés az illegális bulik szervezői ellen — Hogyan kell igényelni a 30 eurót? — Járványkórház épül Újvidéken

Vádemelés az illegális bulik szervezői ellen

A belgrádi első alapfokú ügyészség vádat emelt a bíróságon az ellen a két személy ellen, aki tömeges bulit szervezett a belgrádi Tašmajdanon lévő Musk Machine klubban február 13-án. A bulin több mint ezren vettek részt annak ellenére, hogy a hatályos járványügyi előírások tiltják a vendéglátóipari létesítmények este 8 óra utáni nyitvatartását és a tömeges gyülekezést. A hírhez kapcsolódik, hogy az egyes szórakozóhelyeken megtartott illegális rendezvények mellett egyre elterjedtebb a fiatalok körében a bérelt víkendházakban megrendezett buli. Ezekkel az úgynevezett titkos kávézókkal próbálják kijátszani a vendéglátóhelyekre vonatkozó este 8 órai zárási időt. (Tanjug)

Hogyan kell igényelni a 30 eurót?

A polgárok április végétől, pontosabban 28-ától igényelhetik az államtól a pénzbeli támogatást. Elektronikus és telefonos úton is lehet majd jelentkezni. Minden polgár, aki igényli, 30-30 eurót kaphat májusban és novemberben. Aki egyébként jelentkezik az első 30 euróra, az automatikusan megkapja a másodikat is. A bejelentkezés hasonló módon folyik majd, mint tavaly, amikor az állam 100 eurós támogatást nyújtott. A bejelentkezésnek két módja van. Az egyik, hogy a polgároknak meg kell adniuk az adataikat a kincstári igazgatóság honlapján. Miután megnyitják az oldalt, rá kell kattintaniuk a kérelem beadása mezőre, és itt megadni a személyi számukat, a személyi igazolványuk számát és annak a banknak a nevét, amelyiknél folyószámlájuk van. Ha valakinek egyik banknál sincs számlája, a legördülő menüben rá kell kattintania arra a bankra, amelynél fel szeretné venni a pénzt, és ezzel automatikusan bejelentkezik a támogatásra. Egy külön erre a célra szánt számlát nyitnak neki, amiért semmit sem kell fizetnie. A pénz felvétele után a számla megszűnik. A bejelentkezés másik módja a telefonos hívás, a tárcsázandó számot idejében közzé fogják tenni. Április végén telefonos központot indítanak, ahol a polgároknak szintén meg kell majd adniuk a személyes adataikat. Végül fontos kiemelni, hogy a nyugdíjasoknak nem kell bejelentkezniük. (Blic)
 

Járványkórház épül Újvidéken

Újvidék városa hamarosan javaslatot tesz arra, hol épüljön meg az új COVID-kórház, melynek kapacitása 400-500 ágy lesz — jelentette ki Miloš Vučević polgármester. „A kórházépítés jó hír Vajdaság számára. Újvidék pedig egy megfelelő hely, mind a szakértők, mind az infrastruktúra szempontjából. Ezért a város megkezdte kidolgozni a helyszínre vonatkozó javaslatot, melyet hamarosan a miniszterelnök és az államfő elé fog terjeszteni. Ezáltal lehet általános kórházunk, Újvidéknek ugyanis nincs ilyen létesítménye. Döntő fontosságú lesz az egészség megőrzése szempontjából. A kórház nem zár be, amikor elmúlik a koronavírus-járvány” — hangsúlyozta a polgármester. Hozzáfűzte még azt is, hogy az újvidéki helyzet még nem kritikus, de azzá válhat. Újabban naponta több mint 200 új fertőzöttet azonosítanak, ami aggasztó — vélekedett. „Remélem, hogy nem lesz szükség rendkívüli helyzet kihirdetésére. Nem szeretném, ha lezárnák az egész országot, így Újvidéket sem” — fogalmazott Vučević. (Szerbia RTV)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..