home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Titkokat — látni!
Martinek Imre
2023.10.08.
LXXVIII. évf. 40. szám
Titkokat — látni!

Mottó: „A világ az egy templom: otthon lehetsz benne!”

A tippet, mármint ez utóbbi kirándulásunkhoz, egy otthoni ismerősömtől kaptam.

Ami pedig a helyszínt és az ott megkapott pillanatok hangulatát illeti, önkéntelenül egy Szabó Magda Ókút című regényéből vett idézet ötlik fel bennem. A jegyzet kiegészítő mellékleteként csatolt virtuális fényképalbum sokadik fellapozása után is.

„A látható kutak varázsa is vonzott, hát még egy láthatatlané, amely azzal kecsegtetett, hogy megláthatom mindazokat a titkokat, amelyeket ott őriz a kútfenéken.”  

Előkerült tehát a túrabakancs, elő a végre elegendő tartalék elemmel is ellátott képrögzítő pattantyú. Csíptünk hirtelenében egy örökmozgó, citromsárga „nózija” alatt joviálisan mosolygó négyes-hatos villamost, majd azon frissiben átgördültünk párommal a Duna túlsó oldalára. Személyesen is látogatást téve ama nagyvárosi oázisban, amely területnek Budai Arborétum a neve, természetvédelmi oltalmat pedig hivatalosan 1975. március 5-e óta élvez.

Hétköznap lévén szerencsésen mindkét sectióját bejárhattuk (mindennapi rendszerességgel ugyanis csupán az Alsó Kert látogatható), s — lévén megtehettük — ezúttal sem jöttünk el üres kézzel. 

A lexikális alapinfókat a kert(ek) több pontján felállított tájékoztató táblák hirdeték, a témában jobban elmélyülni óhajtók számára viszont az Arborétum honlapja áll rendelkezésére.

A fotók 2023. augusztus 28-án készültek.

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..