home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Tisztújító közgyűlés Bácskertesen
A VMSZ sajtószolgálata
2011.10.26.
LXVI. évf. 43. szám

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának október 15-én Bácskertesen megtartott IV. közgyűlésén 15 körzeti szervezet 101 küldöttje vett részt. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke, Pál Károly nyitotta meg. Üdvözlőbeszédében köszöntötte a fiatalokat, és kiemelte, hogy...

A Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának október 15-én Bácskertesen megtartott IV. közgyűlésén 15 körzeti szervezet 101 küldöttje vett részt. A rendezvényt a Vajdasági Magyar Szövetség ügyvezető alelnöke, Pál Károly nyitotta meg. Üdvözlőbeszédében köszöntötte a fiatalokat, és kiemelte, hogy az ifjúság jelenléte nagyon fontos a vajdasági magyarság jövője szempontjából. A találkozón jelen volt Pásztor Bálint és Fremond Árpád köztársasági képviselő, Csíkos János tartományi sport- és ifjúságügyi segédtitkár és a helyi közösség tanácsának elnöke, Péter István is. Pásztor Bálint beszédében méltatta az Ifjúsági Fórum előző elnökeinek a munkáját, amellyel hozzájárultak a szervezet 5 éves fennmaradásához. Fremond Árpád a helyi szervezetek fontosságát hangsúlyozta, és a megerősítésükre buzdította a fiatalokat.
A határainkon átívelő jó kapcsolatokat bizonyítja, hogy jelenlétével több partnerszervezet képviselője is megtisztelte a közgyűlést. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nevében Varga Adrienn üdvözölte az egybegyűlteket, majd a szegedi Fidelitas elnöke, Velő Miklós mondott beszédet, az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács nevében pedig Fancsali Barna szólt a fiatalokhoz.
Az ülésen elfogadták az Ifjúsági Fórum új alapszabályát, majd a közgyűlés döntésének értelmében a VMSZ Ifjúsági Fóruma új testülettel bővült. Ennek megfelelően a küldöttek titkos szavazással megválasztották a 25 főből álló Tanácsot, amelyben minden körzeti szervezet legalább egy taggal képviselteti magát.
A Tanács egyhangú szavazással az óbecsei körzeti tagozat tagját, Ricz Emesét választotta meg az Ifjúsági Fórum elnökévé. A szervezet ügyvezető alelnöke a csókai Horváth Noémi, alelnöke pedig Rozsi Adrienn (Torda) és Linka Miklós (Kishegyes) lett. Az elnökség további tagjai: Agyánszki Emil (Topolya), Ferencz Dániel (Szabadka), Sándor István (Kishegyes), Kazimity Gábriel (Bácskertes) és Tapiska Szilvia (Újvidék).
Ricz Emese programbeszédében elmondta, hogy szeretné, ha a fiatalok felismernék, mennyire fontos a közéletben való részvételük és a tudatosabb társadalmi szerepvállalásuk. Összefogásra és aktivitásra szólította fel a jelenlévőket, kiemelve: az Ifjúsági Fórum támogat minden olyan törekvést, amely erősíti a vajdasági magyar közösséget és hozzájárul a fiatalok egyéni boldogulásához is.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..