home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Tisztelet, őszinteség és kitartás
Borbély Tivadar
2016.01.10.
LXXI. évf. 1. szám
Tisztelet, őszinteség és kitartás

Szűk családi és baráti körben ünnepelte ötvenedik házassági évfordulóját a muzslyai Sötét házaspár, Erzsébet és János.

Az Amatőr Szakácsok és Hagyományápolók Egyesületének otthonában megjelent vendégeket Vastag József vőfély — aki az ötven évvel ezelőtti lakodalmukban is vőfélyeskedett — köszöntötte be, s míg a bográcsban rotyogott a finom, hagyományos lakodalmi ebéd, addig a jelenlevők és az ünneplő házaspár — a hagyományápolók zenekarának köszönhetően — a jó talpalávaló mellett vigadozott.

Erzsébet és János 1964-ben a helybeli művelődési egyesületben rendezett  táncesten ismerkedett meg. János táncfelkérésére Erzsébet igennel válaszolt, így következhetett az udvarlás, melynek 1965 októberében eljegyzés lett az eredménye, majd az ifjú pár a Mária Neve-templomban házasságot kötött. Szerelmükből egy fiúgyermek, ifjabb János született.

János fizikai munkásként, Erzsébet pedig takarítónőként dolgozott. Aktív szereplői Muzslya társadalmi életének, és példamutatóan tevékenykednek néhány civil szervezetben és egyesületben. Erzsébet tagja a nyugdíjas-, a művelődési és a hagyományápolók egyesületének, részt vett a nyugdíjas-egyesület keretében működő énekkar munkájában, valamint segít az idősekkel foglalkozó Szeretetháznak és a plébániának. János gyermekkora óta kancsikázik. Hazai és külföldi rendezvényeken is bemutatkozott, melyekről elismerésekkel és dicséretekkel tért haza.

Az ünneplő házaspár elmondta, noha az együtt töltött évek alatt voltak szép és kevésbe szép pillanatok, az egymás iránti őszinteségnek, tiszteletnek, szeretetnek és kitartásnak hála boldogok, mert együtt van a család. A legnagyobb öröm az életükben a két unokájuk, Adrián és Viktor, menyük, Szilvia és fiuk, ifjabb János.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..