home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Tiltakozások
2005.03.30.
LX. évf. 13. szám

A bejelentés kapcsán, hogy a Szerbiai RTV vezetősége újabb leépítésre készül, amely a magyar nyelvű műsorokat is érinti, az Újvidéki Rádió és az Újvidéki Televízió magyar szerkesztőségei legerélyesebb tiltakozásukat fejezték ki, és segélykiáltással fordultak a vajdasági magyarsághoz, a vajdasági mag...

A bejelentés kapcsán, hogy a Szerbiai RTV vezetősége újabb leépítésre készül, amely a magyar nyelvű műsorokat is érinti, az Újvidéki Rádió és az Újvidéki Televízió magyar szerkesztőségei legerélyesebb tiltakozásukat fejezték ki, és segélykiáltással fordultak a vajdasági magyarsághoz, a vajdasági magyar politikai pártokhoz, a Magyar Nemzeti Tanácshoz, a civil szféra képviselőihez, mindenekelőtt pedig saját hallgatóikhoz és nézőikhez, akik szívügyüknek tekintik a vajdasági magyar közszolgálati rádió és televízió sorsát.
*
A leépítéssel kapcsolatban határozott hangú nyilatkozatot tett közzé a Vajdasági Magyar Szövetség is. ,,Ismerve az Újvidéki RTV magyar szerkesztőségében uralkodó súlyos és áldatlan állapotokat' -- áll a közleményben -- ,,illetve figyelembe véve a súlyos szakemberhiányt, elfogadhatatlannak tartjuk, hogy mind a rádió, mind a televízió magyar szerkesztőségét érintse a kilátásba helyezett létszámcsökkentés. A VMSZ konkrét lépéseket tesz a leépítések megakadályozása érdekében.'
A VMSZ bejelentette azt is, hogy a Szécsányi Rádió igazgatói rendelettel megszüntetett magyar adásának visszaállítása érdekében azonnali konzultációt kezdeményez a Magyar Nemzeti Tanáccsal és az illetékes hatóságokkal.
*
A Magyar Nemzeti Tanács közleményében a legerélyesebben elítéli a Szerbiai RTV vezetőségének azon szándékát, hogy a közvállalat ésszerűsítésének ürügyén újabb elbocsátásokat eszközöljön az Újvidéki Rádióban és az Újvidéki Televízióban, beleértve a két közszolgálati médium magyar szerkesztőségét is. Az MNT fenntartás nélkül támogatja az Újvidéki Rádió és Televízió magyar szerkesztőségének tiltakozását, ezen túlmenően pedig törvényes feladatköréből eredően és a vajdasági magyar elektronikus médiumok megőrzése érdekében hazai és nemzetközi fórumokon megfelelő lépéseket tesz.
*
Hasonlóképpen tiltakozását fejezte ki az Aracs Társadalmi Szervezet a Szécsányi Rádió magyar műsorának megszüntetése és az Újvidéki Rádió és az Újvidéki Televízió magyar szerkesztőségének elsorvasztása és leépítése ellen, s összefogásra szólította fel a Magyar Nemzeti Tanácsot, minden magyar politikai pártot, civil szervezetet és egyént.
(--)
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..