home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
The Four
Zvekán Péter
2018.02.17.
LXXIII. évf. 6. szám
The Four

Tehetségkutató új formában

Annyi tehetségkutató műsort láttunk az elmúlt évek alatt, hogy némelyekre már teljesen immunissá váltunk. Egy idő után azon kaptam magam, hogy hidegen hagy a sokadik felhívás, hogy ismét te lehetsz a hang, mert már három évaddal ezelőtt sem volt élvezhető a műsor.

Ettől persze a producerek még erőltetik a témát, mert, ugye, kell a műsor. A Megasztár kezdetben nagyon élvezhető volt, mondjuk, idejében abba is hagyták. Aztán következett az X-Faktor, melyet személy szerint már nem tartok arra érdemesnek, hogy kövessem, és volt a The Voice, mely egyértelműen a kedvencem. A The Voice végre hozott valami újat, és ellentétben a többivel, egyáltalán nem unom.

Most viszont az Egyesült Államokban kitaláltak egy egészen új versenyt, mely a The Four: Battle for Stardom címet kapta. Végre egy újítás! Először is kizárólag jó hanggal megáldott énekesek mérik össze az erejüket. Persze, érdekes volt régebben hetekig azt nézni, hogy ki hogyan bénázik, mondjuk, egy Megasztárban, de ezekben a műsorokban egy idő után ez már átment a gáz kategóriába. Szóval a The Fourban rögtön jó énekesek lépnek színpadra, ugyanúgy, mint a The Voice-ban.

Az a szabály, hogy van négy hely, ahol egy-egy énekes ül. Mindegyik epizódban új versenyzők állnak színpadra, és ha mind a négy zsűritag igennel szavaz, akkor az énekes kiválaszthatja a négy ítész közül, hogy kivel szeretne megmérkőzni. Ezután következik a nagy csata. Előbb az egyik, majd a másik versenyző adja elő a produkcióját. A közönség szavazással dönt, hogy ki mehet vissza a székre. Aki visszaült, az abban a műsorban már védettséget szerzett, és a következő adásig biztonságban van.

Viszont amiben a The Four valóban eltér a többi műsortól, az maga a nyeremény. Ez ugyanis a négy zsűritag, aki garantálja, hogy elindítja a győztes zenei karrierjét. Jogosan merül fel a kérdés: mégis kik ők? Nos, nem mások, mint a zeneipar nagyágyúi:

1. Charlie Walk, a Republic Records elnöke, sikeres vállalkozó, zenei berkekben az egyik legbefolyásosabb személy az Egyesült Államokban.

2. Sean John Combs, azaz maga a zenei mogul, ismertebb nevén Puff Daddy, Puffy, P. Diddy vagy csak Diddy.

3. Khaled Mohamed Khaled, azaz Dj Khaled. Ez a fickó jelenleg a legmenőbb előadókkal dolgozik együtt. Eddig is nagymenőnek számított Amerikában, viszont 2016-ban az egész világot meghódította.

4. Meghan Trainor énekesnő, aki olyan dalok által vált ismertté, mint az All About That Bass, a No vagy a Lips Are Movin. Mondjuk, ő teljesítményben jócskán elmarad a többiektől, viszont tény, hogy világhírnévre tett szert.

Szóval ez a négy ember alkotja azt a csapatot, amellyel garantált a siker. Nem tudom az okát, de ebben a műsorban érzem először annak a súlyát, hogy mennyire nehéz is betörni Amerikában a zenepiacra. Rengeteg a tehetséges ember. Ezt bizonyítja a műsor is, melyben szinte sorakoznak a nagyobbnál nagyobb tehetségek. Olyanok, akiknek a felét rögtön lehetne szerződtetni. A végén azonban csak egy marad, aki mindent visz — még a zsűrit is.

Mivel franchise-ról van szó, kíváncsi vagyok, hogy az új tehetségkutató mikor jut el Magyarországra vagy Szerbiába...


Nyitókép: Socalmuse.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..