home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Than Mórra emlékezünk Óbecsén
(Sz. E.)
2024.03.08.
LXXIX.. évf. 10. szám
Than Mórra emlékezünk Óbecsén

Than Mór (Óbecse, 1828. június 19. — Trieszt, 1899. március 11.) festőművész, a XIX. századi magyar festészet kiemelkedő alakja halálának 125. évfordulója alkalmából március 11-én nagyszabású rendezvény lesz a Than Emlékházban — hangzott el a témával kapcsolatban megtartott sajtótájékoztatón.

A megemlékezés az óbecsei Nagyboldogasszony-templomban szentmisével kezdődik 17 órakor. A misét Msgr. Fazekas Ferenc, a Szabadkai Egyházmegye püspöke mutatja be. 18 órakor a Than Emlékház múzeummá alakul át. A kiállításon Than Mór munkásságát, festményeit mutatják be, valamint az örökségét továbbvivő óbecsei alkotók műveit. Ezután az emlékház udvarában koszorúzás lesz a Than fivéreknek emelt emléktáblánál.

A kiállítás március 11-étől 18-áig 9 és 15 óra között tekinthető meg. A belépés díjtalan.

Szilágyi Edit felvételei

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..