home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Textilvirágok
Barát Kinga
2016.05.16.
LXXI. évf. 19. szám
Textilvirágok

A textilvirágot brossnak, csatnak, gyűrűnek, fülbevalónak használhatjuk, ha többet összevarrunk, akkor nyakláncként is viselhetjük. Ezzel a díszítéssel az egyszerű hajfogót is egyedivé tehetjük. Az elkészítése rendkívül könnyű.

 




 

Hozzávalók (1. kép):

Különböző színű, mintájú textildarabok, gombok, olló, tű, cérna, néhány befőttesüveg teteje — szintén különböző nagyságban.

Elkészítése:

1.  Egy nagyméretű befőttesüveg tetejét tegyük a kiválasztott textildarabra, és rajzoljuk körül (2. kép), majd vágjuk ki (3. kép).

2.  Fűzzünk a tűbe cérnát, kössünk a végére csomót, és a textilkör szélét visszahajtva kezdjük el varrni. (4. kép). Haladjunk egészen körbe. (5. kép)

3.  Amikor körbeértünk, húzzuk össze. (6. kép)

4.  A közepébe varrjunk egy tetszőleges gombot. (7–8. kép) A maradék cérnát a hátulján dolgozzuk el.

Miután elkészült, mindenki eldöntheti, mire használja a textilvirágot. Fel is varrhatjuk a kedvenc ruhánkra, vagy textilragasztóval, esetleg ragasztópisztollyal gyűrű-, bross- vagy csatalapra rögzíthetjük.


Másfajta textilvirágot is kreálhatunk, melyhez ugyanazok a hozzávalók szükségesek.

Ezúttal egy kisebb befőttesüveg tetejét rajzoljuk körbe, majd vágjuk ki az anyagot (1.). Hajtsuk félbe (2.). A félkör felét varrjuk meg a képen látható módon (3.), majd húzzuk össze (4.). A cérnát ne vágjuk el, hanem folyamatosan varrjuk fel a maradék négy szirmot is, ugyanúgy, mint az elsőt. Mikor mind az öt szirom megvan, jól húzzuk össze, és varrjuk meg a két végét.

Érdemes vékony anyaggal dolgozni, hogy ne maradjon túl nagy lyuk a közepén, ahova végül egy megfelelő gombot varrunk. Ha mégis nagy lyuk maradt, és nem tudjuk odavarrni a gombot, akkor ragasztópisztollyal is rögzíthetjük.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..