home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Tetteinkben legyen szeretet
Szilágyi Edit
2024.05.23.
LXXIX. évf. 21. szám
Tetteinkben legyen szeretet

Rendhagyó szentmisét celebrált pünkösd hétfőjén, és két emléktáblára kérte Isten áldását Msgr. Fazekas Ferenc szabadkai megyés püspök az óbecsei Nagyboldogasszony-templomban.

„Nem az a fontos, mi mindent teszünk,

Hanem az, hogy tetteinkben

Mennyi a szeretet”

(Teréz anya)

A házigazda, lovag ft. Fuderer László óbecsei délvidéki nagyprior meghívására a szentmisén részt vettek a Szent György Lovagrend Délvidéki Nagypriorátusának tagjai is. A rend tagjainak tevékenysége a magyar nemzeti eszmék és értékek védelme, ápolása és közkinccsé tétele. Megkülönböztetett figyelmet szentelnek a karitatív tevekénységnek, a lelki gondozásnak és az adománygyűjtésnek. Közösségépítő szervezet, melynek célja a több száz éves közösség megtartása és kultúrájának átadása. Teljes jogú tag az lehet, aki hasznos és kiemelkedő munkájával érdemli ki ezt a címet. A lovaggá avatás helyszíne a visegrádi királyi palota lovagterme.

Az óbecsei hívekkel együtt ünnepelt dr. Barhyl Canaj, Albánia nagykövete a nejével, Balogh György konzul a szabadkai főkonzulátusról, Dražen Skenderović püspöki titkár, Szungyi Károly adai esperesplébános, Világos Miklós moholi, Baranyi László péterrévei, Lukács Arnold ürményházi és Pósa László, az óbecsei Szent Antal-plébánia plébánosa, valamint a görögkeleti (pravoszláv) papok, Vladislav Pajić és Slobodan Lazić parókus, Milan Ičin lelkész. A felsoroltak mellett jelen volt dr. Vuk Radojević, Óbecse Község elnöke, Kiss Igor, Óbecse Község Képviselő-testületének elnöke, lovag Hafuzi Avnija, Albánia tiszteletbeli konzulja, békenagykövet, aki Teréz anya Az élet himnuszát tartalmazó emléktáblát ajándékozta a templomnak, valamint Kovács Árpád öntőmester, aki a tízparancsolatot tartalmazó táblát készítette és adományozta a templomnak, továbbá neje, Kovács Márta. Tiszteletét tette még Mezei Mária, a verbászi kézimunkacsoport képviselője és férje, Mezei Szilveszter, valamint a Pasztorális Tanács titkára, Palotás Endre és felesége, Palotás Györgyi.

A szentmisét a kórus tagjai és Guzsvány Izabella csodálatos éneke tette különösen ünnepélyessé.

Segítő munkájáért elismerésben részesült Gyurcsik Valéria, Sztamorján Zsolt és Bajcsi Irén.

Fényképezte: Szilágyi Edit

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..