Tesztelték a tudásukat

Tesztelték a tudásukat

A moholi Zöldike természetvédelmi civil szervezet és a túrkevei Giligán természetvédelmi és hagyományőrző egyesület fiataloknak szóló természetvédelmi programot bonyolít le az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

A rendezvény keretében Moholon a művelődési otthonban a helyi Novak Radonic Általános Iskola 35 diákja környezetvédelmi tesztet töltött ki dr. Miklós Ferencnek, a Zöldike alelnökének a vezetésével. A kérdések arra a természetjárással egybekötött előadásra vonatkoztak, amelyet Szász Béla, a Giligán elnöke, Tóth László adai amatőr ornitológus és jómaga tartott gyerekeknek a moholi Tisza-parton a helyi növény- és állatvilágról.

A program Adán, a VMSZ irodájában folytatódott, ahol a 16 év feletti korosztálynak szerveztek természetismereti előadást, majd a részvevők szintén egy tesztet töltöttek ki.

Báity Ferenc, a Zöldike elnöke kiemelte, szeretnék a gyerekek és fiatalok figyelmét ráirányítani a természetvédelemre és a természet megismerésének a fontosságára, illetve kedvet csinálni ahhoz, hogy minél többen vegyenek részt a különböző projektumokban.

Fotók: A Zöldike civil szervezet Facebook-oldala

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Természet rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink