home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Testvériskolai megállapodás
Kónya-Kovács Otília
2007.08.15.
LXII. évf. 33. szám

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola tantestületének díszülésén Hallai Zoltán igazgató és Bagitáné Széchenyi Mária, a Mindszenti Általános Iskola igazgatónője testvériskolai megállapodást írt alá. A díszülést jelenlétével megtisztelte Darko Tomović, a nagybecskereki önkormányzat oktatási ü...

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola tantestületének díszülésén Hallai Zoltán igazgató és Bagitáné Széchenyi Mária, a Mindszenti Általános Iskola igazgatónője testvériskolai megállapodást írt alá. A díszülést jelenlétével megtisztelte Darko Tomović, a nagybecskereki önkormányzat oktatási ügyekkel megbízott tagja, Vass Tibor tartományi parlamenti képviselő, Majer Tibor, az iskolaszék elnöke, a helyi közösség tanácsának küldöttsége és mások.
Bagitáné Széchenyi Mária, a Mindszenti Általános Iskola igazgatónője az esemény kapcsán a következőket nyilatkozta:
- Úgy gondolom, nem akarunk hiú ábrándokat kergetni, hanem a konkrétumokra építünk. A dokumentum szövege nem hosszú, de minden mondatának súlya van. Természetes, hogy az iskolák életében az első helyen a gyermek van, tanulásuk, szórakozásuk, valamint a kultúra, a sport és más területek. Tervezzük a pedagógusok közötti tapasztalatcserét is. Most éppen a pedagógusértékelés rendszerének a kidolgozása történt meg a mindszenti iskolában, és ennek az anyagát hoztam el ide, az igazgató úrnak. Tudjuk, hogy nem egyforma az iskolarendszer, a finanszírozás, de közös projektumokkal, pályázatokkal pénzt lehet szerezni.
Régóta járok Muzslyára, hiszen negyedik ciklusban vagyok önkormányzati képviselő. Most a képviselő-testület azzal bízott meg, hogy a testvér-települési kapcsolatokat ápoljam. Így aztán az elsők között voltam itt a faluban, még azt megelőzően, hogy a két település aláírta volna a testvér-települési megállapodást. Már akkor szóba került a két iskolának az együttműködése.
Hallai Zoltán igazgató a nem mindennapi esemény után elmondta, hogy ő már nyolc éve vezeti a muzslyai iskolát, és azóta létezik kapcsolat a mindszenti intézménnyel. Nagy megelégedéssel tölti el, hogy immár hitelesítették is ezt a kapcsolatot.
- Ez a megállapodás nemcsak azért fontos számunkra, mert kötődést jelent a magyar nemzethez, hanem egy olyan európai uniós iskolával teremtettünk kapcsolatot, amelynek nagy tapasztalata van, és remélem, ezeket kellőképpen átadják majd nekünk is. A kapcsolat részbeni megvalósítására már a közeljövőben sor kerül, ugyanis nemzetközi jellegű ökotábort szervezünk az iskolánkban, amelyen a Mindszenti Általános Iskola is képviselteti magát. Bízom abban, hogy ez az együttműködés hosszú távú lesz, és nemcsak mindkét iskola, de mindkét település hasznát is szolgálja majd.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..