home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Terzić és Božić diadala
Tóth Tibor
2013.05.15.
LXVIII. évf. 20. szám
Terzić és Božić diadala

Öt ország (Magyarország, Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Szerbia) 120 versenyzőjének részvételével a zentai Népkertben tartották meg az 53. Magyar Szó Kupa elnevezésű atlétikai versenyt. A férfiak kilenc, a nők pedig hét versenyszámban léptek pályára.

Ezúttal a versenyzők nemcsak a századmásodpercekkel futottak versenyt, hanem az időjárással is, a verseny felénél ugyanis sűrű fekete felhők gyülekeztek Zenta felett, és mindenki azt fürkészte, vajon mikor erednek meg az ég csatornái. Csodák csodájára a verseny végéig nem érkezett meg a vihar, így szinte ideális körülmények között zajlott le az idei Magyar Szó Kupa. A sportolóknak Smith Ferenc, a Zentai Atlétikai Klub elnöke kívánt jó szereplést, a versenyt pedig Borbély Ferenc polgármester-helyettes nyitotta meg. A mezőny valamelyest gyengébb volt a megszokottnál, hiszen a versenyzők nagy része még edzőtáborban tartózkodik, és nem lehetett itt a zentai versenyen. Azért néhány nagy név ezúttal is megjelent a Népkertben, elég, ha csak Amela Теrzićet vagy Márton Anitát említjük. A nap legértékesebb eredményét a Novi Pazar-i mezeifutó Európa-bajnok, az ifjúsági atlétikai világbajnokságon ezüstérmes Amela Terzić érte el, 1500 méteren elért, 4:13,65-ös ideje a Spiriev-táblázat szerint 1099 pontot ért. Terzić, felülmúlva tavaly elért 4:18,82-es eredményét (1059 pont), új Magyar Szó Kupa-csúcsot állított fel, és a napilap serlegén kívül 40 000 dináros pénzjutalomban is részesült. A második legértékesebb eredmény Márton Anitának, a londoni olimpiát is megjárt szegedi súlylökőnek a nevéhez fűződik: 17,39 méteres dobással 1017 pontot szerzett, és 30 000 dinárt vihetett haza, a harmadik helyen pedig az újbelgrádi Katarina Sirmić (100 méter, 12,06, 1002 pont, 20 000 dinár) végzett. Pénzjutalmat kapott a negyedik Novi Pazari-i Teodora Simović (1500 méter, 15 000 dinár), az ötödik čačaki Bojana Kaličanin (400 méter, 10 000 dinár) és a hatodik legjobb eredmény tulajdonosa, a szegedi Szlatarovics Orsolya (100 méter, 5000 dinár) is. Érdekes, hogy a hat legjobb eredményt elért versenyző között egy férfi sem volt, de a Magyar Szó serlegét az erősebbik nem legjobbjának, az újbelgrádi Nemanja Božićnak is átadták, aki 100 méteren 10,78-as idővel győzött. A legjobb vajdasági versenyzőknek Dino Dodig (Vojvodina, 110 gát, 2. hely) és Sanela Tolmač (Kikinda, 100 méter, 3. hely) bizonyult, a zentaiak közül a legjobban pedig Erős Júlia (1500 méter) és Török Bence (400 méter) teljesített. A kalapácsvetés győztese, a szegedi Tóth Miklós Miloš Kovačević-emlékserleget vehetett át, a női mezőny legjobb súlylökője, Márton Anita pedig Cveta Jovanović-emlékserleggel térhetett haza. Sajnos, az eredményhirdetést és a serlegek ünnepélyes átadását nem várta meg minden versenyző, így a Magyar Szó Kupa idei nyertesei sem.
Győztesek, férfiak, 100 méter: Nemanja Božić (Újbelgrád), 3. Szélpál Zsolt (magyarkanizsai Partizan). 110 gát: 1. Darko Pešić (Montenegró). 400 m: Nemanja Božić (Újbelgrád). 800 m: Nikola Bursać (užicei Mladost). 3000 m: Vladimir Kostić (Sirmium). Kalapácsvetés: Tóth Miklós (szegedi Titán), 2. Eperjesi László (Zenta). Gerelyhajítás: 1. Bojan Trivić (Sirmium), 2. Raffai Péter (magyarkanizsai Partizan). Távolugrás: Darko Pešić (Montenegró). Súlylökés: 1. Tóth Miklós (Titán), 2. Kasziba Szilveszter (Spartacus), 3. Eperjesi László (Zenta). Nők, 100 méter: Katarina Širmić (Újbelgrád). 400 m: Bojana Kaličanin (čačaki Sloboda). 1500 m: Amela Terzić (Novi Pazar). Távolugrás: Milica Kovačević (Cservenka). Súlylökés: 1. Márton Anita (Titán), 2. Dijana Šefčić (Spartacus). Diszkoszvetés: Márton Anita (Titán).
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..