home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Tervek a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola épületének felújítására  
2024.05.10.
LXXIX.. évf. 19. szám
Tervek a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola épületének felújítására  

2023-ban a tartománynál pályázott a Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola, s a megnyert 1,4 millió dinárból sikerült elvégezni az épület hidroizolációját. A teljes objektum szigetelése megtörtént. Közben ugyancsak tartományi eszközökből elkészült az oktatási intézmény felújítási terve is.

Most újra pályáznak, hogy megkezdhessék a három részre osztott felújítás első fázisát, mondta Atyimcsev Judit igazgató. Arról is beszámolt, hogy a tavalyi évben az önkormányzat támogatásával három tantermet lebetonoztak. Reménykednek, hogy megkapják a kért összeget és folytathatják a munkát a többi tanterem betonozásával, csempézésével, az elektromos hálózat cseréjével, de tervben van a mosdók felújítása is.


Németh Ernő felvétele

Fejsztámer Róbert polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat, ha kell, önrészt biztosít, vagy ha van rá eszköze, akkor abból finanszírozza azokat a kisebb-nagyobb beruházásokat, amelyek hiányoznak egy-egy felújítási fázis befejezéséhez. Ahhoz viszont, hogy összegyűljön az épület teljes felújításához szükséges majd 22 millió dinár, még sok pályázatra lesz szükség.

A Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola tavaly ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját, és mintegy 200 diákja van.

 

Magyarkanizsa önkormányzatának sajtószolgálata

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..