home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Természetközeli kerékpárutak: azaz EcoBikeNet
Tóth Lívia
2021.06.13.
LXXVI. évf. 23. szám
Természetközeli kerékpárutak: azaz EcoBikeNet

A határon átnyúló természetközeli kerékpárutak hálózatának együttes fejlesztése, azaz röviden: EcoBikeNet. Ez az elnevezése annak a projektnek, amiben Magyarkanizsa is részt vesz. A kerékpárút Norvégia legészakibb területeiről indul, észak-déli irányba szeli át a kontinenst, halad át a Vajdaságon is, és jut el Athénig.  

A Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Program keretében megvalósuló projektum fő hordozója a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság. 

A nemzetközi Eurovelo 11 kerékpárút fejlesztési aktivitásaival kapcsolatban szerveztek bemutató jellegű képzést Magyarkanizsán. Az eseményt Marko Ždero, a Magyarkanizsai Községi Tanács kommunális tevékenységek és közművek szakterülettel megbízott tagja moderálta. 

–A magyarkanizsai önkormányzat vállalása ebben a projektben, a Horgoson lévő kerékpárút kibővítése egészen Horgos végéig, megvalósul. Emellett az önkormányzat különböző rendezvényeket szervez gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hogy népszerűsítsük a kerékpározást és a biztonságos közlekedést


Fotó forrása: Magyarkanizsa Önkormányzata  

Röszke önkormányzata tervdokumentációt valósít meg, ami szintén egy kerékpárút lesz Röszke II határátkelőtől egészen Röszke központjáig, illetve 2 kerékpárszervíz állomást helyeznek el, az egyiket a határátkelőnél, a másikat egy újonnan megépülő pihenőnél. A harmadik partnerünk, Szeged önkormányzata kerékpáros állomásokat telepít majd – mondta Dávid József, a PannonReg Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa 

Vígh Lóránd, a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság szakmunkatársa arról beszélt, hogy a Horgos–Röszke határátkelőhelytől Horgos központjáig létesülő kerékpárút tulajdonképpen a hiányzó szakaszokat foglalja magába.  

–Jelenleg a tervdokumentáció készül el, mert a kiépítés a következő fázisban valósulhat meg. A mi titkárságunk a pályázaton belül a turisztikai táblákat biztosítja, és ehhez is szükséges a tervdokumentáció. Az Eurovelo 11-es nemzetközi bicikliútról van szó, ami Norvégiától Görögországig terjed. Az országunkon a Horgos–Röszke határátkelőhelytől egészen Szerbia középső részén át halad, és Vajdaságot is érinti. Mi a Tisza menti szakaszt látjuk el turisztikai jelzőtáblákkal – hangsúlyozta Vígh Lóránd.  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..