home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Természetismeret és természetvédelem — fürkészszemmel
Martinek Imre
2022.04.11.
LXXVII. évf. 14. szám
Természetismeret és természetvédelem — fürkészszemmel

Április 8-ai keltezéssel tartották meg az idei Kis Fürkész elnevezésű természetismereti-természetvédelmi verseny döntőjét, melynek ezúttal az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola nyújtott befogadó helyszínt.

A vetélkedő az anyaországi somoskőújfalui Somosi Környezetnevelési Központ kezdeményezésére indult el útjára a 2006/2007-es tanév idején. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezi, illetve népszerűsíti, mely célkitűzés koordinátori teendőit Bertalan Zsuzsanna pedagógus, a bácsföldvári Svetozar Marković Általános Iskola tanítónője végzi.

A 4., 5. és 6. osztályos tanulók számára koncepcionált (országos) megmérettetés őszutói/télderéki, ún. kvalifikációs plusz levelezős rajtkövéről induló 27 csoport közül 17 kapott meghívást a fináléba. Országhatárokon innen (Temerinből, Zentáról, Magyarkanizsáról, Nagykikindáról, Topolyáról, Torontálvásárhelyről, Szabadkáról, Óbecséről, Szajánból és Csantavérről), valamint túlról (Erdélyből és Horvátországból).

A kiegyensúlyozott és a végsőkig szoros mezőny helyenként valóban csupán árnyalatokon múló, finális sorrendje végül imígyen alakult — nevek és az elnevezések a versenyzői jegyzőkönyvből:

  1. Bölcs Baglyok (Süli Anita, Kovács Petra és Steiner Arnold — Szaján, Móra Károly Általános Iskola; felkészítő tanár: Budai Gyémánt Anita)

  2. Kis Környezettudósok (Sétáló Sára, Gyertyás Noémi és Juhász Krisztián — Zenta, Petőfi Sándor Általános Iskola; felkészítő tanár: Horváth Bábinszki Ildikó)

  3. Zigóták (Vas Dóra, Urbán Evelin és Hóli Hanna — Zenta, Petőfi Sándor Általános Iskola; felkészítő tanár: Horváth Bábinszki Ildikó)

  4. Szárnyalók (Szálas Dorka, Tóth Bagi Kitti és Földi Dorina — Csantavér, Hunyadi János Általános Iskola; felkészítő tanár: Natasa Agyánszki)

A teljes cikket lapunk nyomtatott számában olvashatják. Hamarosan.


Bertalan Zsuzsanna


Lendvai Mária


Bokodiné Kovács Katalin


Molnárné Kiss Anikó


Tőzsér Gabriella, az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatónője


Molnár Zoltán, a Somosi Környezetnevelési Központ elnöke


Munkában a szakzsűri


Csoportkép — Óbecse, 2022. április 8-a

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..