home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Természetfilm-fesztivál Magyarkanizsán
A szervezők
2012.07.04.
LXVII. évf. 27. szám

Az előzetes egyeztetések után a június 15-én véglegessé vált a Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztiválra beérkezett pályaművek listája. Az egyetlen magyar nyelvű nemzetközi természetfilm-fesztiválra összesen 46 nevezés érkezett, 31 alkotótól. Ebből 37 filmet kaptunk Magyarországról, 9-et pedig a...

Az előzetes egyeztetések után a június 15-én véglegessé vált a Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztiválra beérkezett pályaművek listája. Az egyetlen magyar nyelvű nemzetközi természetfilm-fesztiválra összesen 46 nevezés érkezett, 31 alkotótól. Ebből 37 filmet kaptunk Magyarországról, 9-et pedig a határon túlról. A határon túli alkotásokból 3 Romániából, 5 Szerbiából és 1 Franciaországból érkezett - ez utóbbi alkotást információs vetítés keretében láthatják a nézők. A 46 nevezés összes játékideje 900 perc, azaz kereken 15 óra. A versenyprogramban 25 professzionális és 21 amatőr természetfilmes verseng alkotásaival az augusztus 3-án induló mustrán, remélhetőleg mind a nézők, mind pedig a zsűri, és természetesen a jelen lévő szakma megelégedésére.
A szervezők örömmel fogadták a nevezett filmek számát, mivel mindenki számára ismert, hogy az utóbbi 2 évben elmaradtak a támogatások a természetfilm és egyáltalán a film készítése területén.
A Csodakút Nemzetközi Természetfilm-fesztivál augusztus 3-a és 5-e között kerül megrendezésre Magyarkanizsán, a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény mozitermében. A rendezvény szervezői a szerbiai Cinema Filmműhely és a magyarországi Kétágú Hegy Természetvédelmi és Kulturális Közhasznú Egyesület.
A fesztivál idején megtekintheti majd a közönség az összes nevezett filmet. A vetítések mindennap 10-13 és 15-20 óra között folynak.
A filmvetítések kísérőrendezvényekkel egészülnek ki. Többek között előadás Veres Zsolt vezetésével: Amiről Erdély kövei mesélnek. Emellett kirándulás a Csodakúthoz, kenuzás a Tiszán, illetve borkóstoló és egy gasztronómiai bemutató a helyi ízekből.
A részletekről a csodakut.eu web-oldalon olvashatnak. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..