home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Terasz- és kertárnyékoló rendszerek
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.07.14.
LXXVI. évf. 27. szám
Terasz- és kertárnyékoló rendszerek

Az életterünket a kertünk, teraszunk irányába is növelhetjük jól átgondolt tervezéssel. Ehhez azonban megfelelő nap- és szélvédelemről kell gondoskodnunk, hogy az ott eltöltött idő kellemes legyen. Ennek érdekében ultramodern kert- és teraszárnyékoló rendszereket tudunk építeni.

Építhetünk teljesen elzárt télikertet, melyet a hidegben fűthetünk, nyáron pedig hűthetünk. Ám ha leginkább a szabad levegőre vágyunk, és egy komfortos nap-, illetve szélvédett teret szeretnénk, akkor érdemes elgondolkodunk az innovatív teraszárnyékoló rendszer felállításán.

A klasszikus pergoláktól eltérően a puszta árnyékolásnál jobban védenek, és másfajta érzést teremtenek az úgynevezett bioklimatikus pergolarendszerek, melyek prémiummegoldást nyújtanak, hiszen az év minden szakában védenek. Ezzel a megoldással az időjárástól függetlenül minden évszakban a legnagyobb kényelemben tölthetünk minőségi időt a barátainkkal, a családunkkal a kinti térben, és akár a sportolásnak is hódolhatunk, ha nagyobb terünk van, vagy csak olvasgathatunk ebben a kellemes környezetben.

Az innovatív árnyékolók közötti különbség lényege az apró részletekben rejlik. A prémiumminőségű, precízen megtervezett és kivitelezett pergolák szerkezetében, mely egy komplett rendszert alkot, professzionális módon építették be az elemeket, például a vízelvezetést, az elektromoskábelezést, a fűtési lehetőséget és a lámpaelhelyezést. Mindezen kényelmi funkciók mellett a kivitelezők roppant módon figyelnek az esztétikai megjelenésre. Ami még nagyon fontos, hogy ezek a teraszfedő elemek bármikor kiegészíthetőek oldalzárással, ha ez elsőre elmaradt. Ennek köszönhetően a hűvösebb időjárás ellen is valódi védelmet nyújt a rendszer, és tovább élvezhetjük a kinti, ám most már zárt terünket.

Nagyon lényeges, hogy ezek a rendszerek automatizált vezérléssel vannak felszerelve, tehát lazán, egy gombnyomással tudjuk irányítani a teraszárnyékoló tetőt és az oldalfalunkat, valamint a kiegészítő elemeket. Az intelligens rendszert akár okostelefonunk vagy tabletünk segítségével is vezérelhetjük, ha több vagy éppen kevesebb árnyékolásra van szükségünk.

Ha ezeket a bioklimatikus pergolákat választjuk, minden bizonnyal a lehető legjobb lesz a szellőzés a teraszunkon, hiszen a távirányítással elforgathatjuk a tetőlamellákat, ezáltal több vagy kevesebb napsugár tud beszűrődni. Léteznek már olyan típusok is, amelyeknél a lamellákat egy csokorba is összehúzhatjuk, ezáltal teljesen felszabadíthatjuk a fejünk felett lévő szerkezetet.

Ha már az építkezés elején elgondolkodunk a teraszunk árnyékolásának kérdésén, akkor ez a tér az épületünk részévé válik majd, teljes egészet alkothat vele, és a professzionálisan felszerelt rendszernek köszönhetően valóban nagyon sok időt tölthetünk majd kint. Ha erről az előretervezésről lekéstünk, akkor az előzőleg kialakított teraszunkhoz is hozzáilleszthetjük az árnyékolót.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..