home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Tepertőillat a tóparton
Tóth Tibor
2022.12.03.
LXXVII. évf. 48. szám
Tepertőillat a tóparton

Szombaton benépesült a palicsi Kisvendéglő előtti tér, ugyanis a Ludaspuszta Térségi Társulás, a ludasi Noge húsfeldolgozó üzem és az Elitte Palics Kisvendéglő szervezésében, Szabadka Önkormányzatának támogatásával, kilencedik alkalommal rendezték meg a Hagyományok Téli Fesztiválját, mely magába foglalta a tízedik Tepertősütő Versenyt és a tizenharmadik alkalommal megtartott Helyi Termékek Kiállítását és Vásárát.

A palicsi Kisvendéglő előtti téren több mint húsz szabadkai, ludasi, palicsi, királyhalmi, kispiaci, martonosi, horgosi csapat sütötte a tepertőt bográcsokban. Az ínycsiklandó illatok messze szálltak, és hamarosan hosszú sorok kígyóztak a tepertőt árusítók előtt. Azok sem maradtak éhen, akiknek nem kedvence ez az omlós, ropogós finomság, ők kolbászt, hurkát és birkapörköltet vásárolhattak, a játékos kedvűek pedig szalonnakockázásban és hagymaszeletelésben mérhették össze ügyességüket és gyorsaságukat.

A helyi termékek kiállításán ötven termelő és kézműves kínálta portékáját: hústermékeket, savanyúságot, lekvárt, gyümölcslevet, süteményeket, mézet, házi tésztát és a közelgő karácsonyi ünnepekkel kapcsolatos kézművestermékeket. A megnyitón Bognár Pásztor Hajnalka, a szabadkai városi tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tagja elmondta, hogy a mezőgazdasági és környezetvédelmi titkárság is hozzájárult a rendezvény létrejöttéhez.

— Számunkra fontos az ilyen és ehhez hasonló rendezvények támogatása, hiszen ezek az események kiváló alkalmat adnak a közösségépítésre, barátkozásra, ismerkedésre — mondta Bognár Pásztor, majd megnyitotta a rendezvényt.

Dr. Csige Gábor, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának vezetőkonzulja arra biztatta a jelenlévőket, ha valamilyen ügyet szeretnének intézni a konzulátuson, látogassák meg őket.

— Akinek bármilyen kérdése van okmányokkal, állampolgársággal kapcsolatban, nyugodtan jöjjön ide hozzám és szívesen válaszolok — mondta dr. Csige.

A legízletesebb tepertő kiválasztásakor a zsűrinek, szokás szerint nehéz dolga volt, végül az első helyet a martonosi csapatnak ítélték oda, akiknek jutalma a serleg mellett egy tíznapos üdülési utalvány.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..