home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Tények és pletykák
Juhász Bálint
2016.03.07.
LXXI. évf. 9. szám

Reagálás a Rosszindulatú pletykák című vezércikkre

A Hét Nap Vajdasági Magyar Hetilap 2016. 02. 24-én LXXI évf. 8. számában, a 3. oldalon Tomek Viktor Főszerkesztő úr Rosszindulatú pletykák címmel vezércikket jelentetett meg, amely téves információkat tartalmaz és amely sérti a Prosperitati Alapítvány jogait és érdekeit.

A Nyilvános tájékoztatásról és médiumokról szóló törvény alapján, a Hét Nap következő heti számában, ugyanazon a helyen és azonos terjedelemben, minden javítás és rövidítés nélkül, jelentesse meg a mellékelt válaszunkat.

A Prosperitati Alapítvány Jogi Szolgálata

Nem vagyok újságíró, közgazdász vagyok. Ez a szakmám. Úgy gondolom, értek is hozzá valamelyest. Azt, hogy az újságíráshoz semmit sem értek, akkor fogtam fel, amikor kiderült számomra: lehet úgy is művelni, hogy alapvetően semmi köze se legyen a tényekhez.

Ez derült ki ugyanis a 2016. február 24-én  megjelent vezércikkből. A szerző a tények helyett a pletykákat vette alapul, a pletykákat kezelte igazságként.

Igaz, azonnal védekezett is: hiszen nem mondta, hogy mindaz, amit leírt, igaz.

Dehogy!

Rosszindulatú pletyka!

Amit azonban ő, főszerkesztőként, vezércikkben jegyez, közpénzen, fizetésért terjeszt.

Legszívesebben átlépnék ezen a vezércikken, mint ahogyan átkapcsoltam másik állomásra, amikor  valamelyik valóság show-ban a megjátszott jelenetek követték egymást, a hamisságot valóságként feltüntetve.

Kénytelen vagyok reagálni a közvélemény tájékoztatása és a tények közlése céljából. Ami a pályázókat és a Támogatót is érinti, mint azt 61 közösségi találkozón és számos interjúban is elmondtuk: a pályázatokról a döntés Budapesten születik majd meg, a pályázatokat és a javaslatokat pedig vajdasági magyar és amennyiben a döntéshozó úgy ítéli meg, magyarországi szakemberek, becsüsök, szakági bizottságok fogják áttekinteni.

Fontosnak tartom ezt elmondani, mert minden pletyka, híresztelés, ami elveheti az emberek kedvét a pályázástól, az már a lehetőséget is elveszi az emberektől.

Nem várom el a Hét Nap főszerkesztőjétől, hogy ismerje a tényeket, a Támogató feltételeit, az általunk nyilvánosan kimondott mondatokat, hiszen nem értek az újságíráshoz: lehet, hogy a tények fölösleges sallangok.

Azonban annyit, mint VMSZ-tag (is) megjegyeznék: örülök annak, hogy a Pásztor István által felkért szakemberek az elmúlt három évben részt vettek annak a stratégiának a kidolgozásában, aminek köszönve Magyarország Kormánya 50 milliárd forintos támogatásban részesíti a vajdasági magyarokat, hogy a szülőföldjükön boldogulhassanak.

Ez tény.(1830/2015 (XI.21) számú Kormányrendelet.

Végezetül: remélem, hogy a vajdasági magyar közösség nagyon-nagyon sok tagja, vállalkozó, mezőgazdász és fiatal pár fog pályázni és nyerni, amiként azt is remélem, hogy a 12.000 VMSZ-tag közül is sokan fognak pályázni és nyerni, földet, házat venni, családot alapítani, vállalkozást bővíteni, gyümölcsöt telepíteni, méhészkedni…

Ugyanis az a 12.000 ezer ember is, aki VMSZ-tag, vajdasági magyar.

És ez is tény.

Juhász Bálint
A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..