home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tenisz: visszavonul a US Open-győztes Juan Martín del Potro
(MTI)
2022.02.09.
LXXVII. évf. 6. szám
Tenisz: visszavonul a US Open-győztes Juan Martín del Potro

Juan Martín del Potro olimpiai ezüstérmes argentin teniszező szombaton bejelentette, hogy a február 14-én kezdődő Rio de Janeiró-i tornát követően befejezi pályafutását

A 33 éves sportoló makacs térdproblémáival indokolta döntését.

„Tudom, az emberek azt várják tőlem, hogy visszatérjek, de ez inkább búcsú, mint visszatérés. Mindent megpróbáltam, hogy felépüljek, de nem sikerült” – nyilatkozta. Hozzátette, több éve próbálkozik alternatív kezelésekkel, különböző orvosokkal és módszerekkel, mindhiába.

Del Potro úgy fogalmazott, a tenisz az élete, a szenvedélye, de az elmúlt két és fél évben még alvás közben is fájdalmakkal küzd.


Fotók: Szalai Attila (Szerbia—Argentina Davis-kupa, Belgrád, 2011)

Az argentin játékosnak 2018 októberében a sanghaji tornán eltörött a térdkalácsa, legutóbb 2019 júniusában játszott hivatalos mérkőzést, azóta négyszer kellett megoperálni a jobb térdét. Korábban mindkét csuklójával is voltak problémái, ezért 2010 és 2016 között három műtétre volt szüksége.

Del Potro 35 alkalommal játszott döntőt az ATP-sorozatban, 22-szer nyert, 13-szor veszített. Karrierje egyik legjobb éve a 2009-es volt, amikor az amerikai nyílt bajnokságot (US Open) megnyerte, a Roland Garroson pedig elődöntős volt. A 2016-os riói olimpián döntőt játszott, és ugyanabban az esztendőben tagja volt a Davis-kupa-győztes argentin válogatottnak. A világranglistán a 2018 augusztusában elért harmadik helyezés volt a legjobbja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..