Teljesítjük a falusi közösségekben élő polgároknak tett ígéretünket

Teljesítjük a falusi közösségekben élő polgároknak tett ígéretünket

— A falusi közösségeknek és a mezőgazdaságnak nyújtott segítség, amelyet önkormányzatként minél átfogóbban igyekszünk megvalósítani, annak az ígéretnek az eredménye, hogy a költségvetési eszközökből dűlőutakat építünk, amiben elsőbbséget élveznek a lakott tanyák mellett elhaladó utak, valamint a mezőgazdasági gépek fő tranzitútvonalai — mondta Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, aki ma Predrag Radivojevićnak az Útgazdálkodási, Városrendezési és Lakásügyi Közvállalatnak, valamint Milutin Perunovićnak, a verbászi Ekstra-auto transport vállalat igazgatójának a kíséretében megtekintette Kisbosznia HK területén a dűlőutak első szakaszának a munkálatait.

A polgármester ebből az alkalomból kijelentette, hogy Kisbosznia HK területén a dűlőút 3.660 m hosszú és három méter széles, a 7,5 millió dinár értékű munkálatok május 23-án kezdődtek, az utat kőzúzalékkal szórják be. A pénzt a városi költségvetésből biztosítják.

Ezek az útszakaszok sok földműves-gazdaságot kötnek össze. Az önkormányzat meghallgatta a Kisbosznia, Mišićevo és Tavankút helyi közösségek mezőgazdasági termelőinek és polgárainak a kérését, s ez a példa szemlélteti a legjobban, hogy az önkormányzat mennyire visel gondot minden polgárról — hangsúlyozta Bogdan Laban, és emlékeztetett rá, hogy az elmúlt időszakban több tíz kilométernyi dűlőutat építettek ki, de elkészült az utcai világosítás is, amely a farmok és tanyák melletti utakat szolgálja ki.

Zlatko Gabrić, a horvát majorság lakója beszélt a beruházás jelentőségéről a város rurális részein élő polgárok számára, és köszönetet mondott Laban polgármesternek és az önkormányzatnak, mert 40 év után ez az első eset, hogy összekötötték a horvát majorságot Kisboszniával. Az út fontos mind a mezőgazdaság, mind pedig számos tanya számára is, amelyeken többgyermekes családok élnek, mondta Gabrić.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Teljesítjük a falusi közösségekben élő polgároknak tett ígéretünket
Szabadkai Napló
  • 2020.07.29.
  • LXXV. évfolyam 31. szám
Teljesítjük a falusi közösségekben élő polgároknak tett ígéretünket
Szabadkai Napló
Facebook

Támogatóink