home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Teljesen megújul a törökkanizsai általános iskola
Tóth Lívia
2020.06.12.
LXXV. évf. 23. szám
Teljesen megújul a törökkanizsai általános iskola

Április közepén kezdődtek és a jövő tavasszal végződnek a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola felújítási munkálatai.

A 260 millió dináros beruházást teljes egészében a köztársasági Közberuházási Iroda finanszírozza, és ennek köszönhetően szinte vadonatújjá és korszerűvé varázsolható az épület. Összesen 4900 négyzetméternyi felület újul meg kívül-belül.

A munkálatok során kicserélik a nyílászárókat, a belső burkolatokat, a vizesblokkokat, a vízvezeték- és elektromos hálózatot, felújítják a homlokzatot, hőszigetelik az épületet, és a tetőszerkezetet is lecserélik. Ezenkívül rendezik az udvart, sportpályákat alakítanak ki, kültéri színpadot építenek. Elvégzik a telekommunikációs hálózat beszerelését, és újak lesznek a fűtőtestek is. A beruházás fővállalkozója a DHC Inženjering cég.

A tavalyi év végén a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság a törökkanizsai általános iskolát 7 millió dinárral támogatta, aminek köszönhetően új kazánt sikerült beszerezni, és így az oktatási intézmény áttérhet a fűtőolajról a gázfűtésre.

Az iskola a korábbi években is részesült támogatásokban, így két okostáblája is van, a minisztériumtól több projektort kapott, tavaly pedig 56 laptoppal gazdagodott.

Nemrégiben a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola oroszlámosi épülete esett át teljes körű felújításon, melyet szintén a köztársasági Közberuházási Iroda finanszírozott.

A Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolának összesen 730 tanulója van, ebből a törökkanizsai épületbe 460 diák jár, 230 alsóba, 230 felsőbe, az oktatás magyar és szerb nyelven folyik. Ami a szeptemberi iskolakezdést illeti, a tanítás valószínűleg nem kezdődhet meg ebben az épületben. A tervek szerint az alsósok a gimnázium épületébe járnak majd, a felsősök pedig Szerbkeresztúrra és Oroszlámosra utaznak.


A Pannon RTV felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..