home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Teljes siker
(T. T.)
2013.07.31.
LXVIII. évf. 31. szám
Teljes siker

A budapesti Aranycsapat Alapítvány immár tizedik éve szervezi meg a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti diákbajnokságot.

A verseny során labdarúgásban, leánykézilabdában, birkózásban, sakkban és asztaliteniszben mérkőznek meg az iskolák. Nemrégiben a Puskás Ferenc stadionban tartották meg a tizedik idény labdarúgódöntőit, melyeken teljes délvidéki siker született. Az általános iskolások mezőnyében a zentai Stevan Sremac Iskolaközpont csapata a csongrádi elődöntőkben 2 : 0 arányban legyőzte a Dunaszerdahely és 1 : 0-ra a magyarcsernyei Petőfi Sándor Általános Iskola együttesét, és bejutott a budapesti fináléba, ahol óriási küzdelemben, Matić góljával 1 : 0 arányban jobbnak bizonyult a kárpátaljai Beregsom csapatánál. A zentai csapatot Fekete Krisztián és Sötét Attila vezették, a pályán pedig a következő labdarúgók szerepeltek: Stefan Petrov (a döntő legjobb kapusának bizonyult), Tolmácsy Olivér, Branković Martin, Dukai Béla, Gyurcsik Ákos, Szél Zalán, Anitics Dávid, Zlatko Matić (a döntő legjobb játékosának bizonyult), Bálint Dániel, Katona Ákos, Stefan Božić, Ivan Jankelić, Đorđe Božović és Katona Zoltán.
A középiskolások mezőnyében az adai Műszaki Szakközépiskola csapata a Jászberényben megtartott elődöntők során előbb a Rimaszombatot verte meg 4 : 1-re, majd a Marosvásárhelyt 3 : 1-re, a Borsit 5 : 0-ra, végül pedig a Csóka felett diadalmaskodott 3 : 0-ra, a döntőben pedig 2 : 0 arányban legyőzte a dunaszerdahelyi sportgimnázium együttesét. Az adai csapatot Volford Tibor vezette, a legjobb kapusnak Lackó Attilát, a legjobb játékosnak Zsoldos Ákost választották — az utóbbi 5 góllal a gólkirály címet is elnyerte. Az érmeket és serlegeket Schmitt Pál egykori köztársasági elnök, olimpiai bajnok vívó, dr. Fenyvesi Máté és Várhidi Pál, a legendás Aranycsapat cserejátékosai adták át a labdarúgóknak. A csapatok utaztatását a zentai és az adai önkormányzat támogatta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..