Téli munkássportjátékok Torontálvásárhelyen

Téli munkássportjátékok Torontálvásárhelyen

A Tehetségek (Talenti) csapata magabiztosan védte meg bajnoki címét az örökös riválisnak számító Torontál ellen, egyszersmind egy zsenge huszonévesekből álló amatőr tekeformáció, a Pajtások is megkülönböztetett figyelmet követelt magának. Folytatva a korábbi év(tized)ek bejáródott, az 1936-ban alapított toron-tálvásárhelyi Spartak Tekeklub 2016 telén is megszervezte az erre a sportágra épülő munkássportjátékokat.

A reményekkel ellentétben nyolcnál sajnos ezúttal sem nevezett be több csapat. Közülük a tizennégy, afféle visszavágós mérkőzés során végül nemcsak a bajnok (Talenti) került ki, de az a további három amatőr tekecsapat (Torontál, Pajtások és Građevinar) is, amely az antalfalvi község ugyancsak dobogós amatőr csapataival méri majd össze erejét március 13-án. Az idei községi teketorna házigazdájának szerepét a torontálvásárhelyi Spartak Tekeklub vállalta el.


Tehetségek (Kovács József felvétele)

A számok tükrében vizsgálva az idei téli munkássportjátékok megközelítőleg nyolcvan falubeli tekézőt — regisztrált és amatőr játékost, nemtől és kortól függetlenül — szólítottak meg. Kihagyhatatlan társalgási lehetősége volt ez továbbá a csapatok lelkes szurkolótáborának is. Egy olyan sportágban, amelyben továbbra sem egymás haján búcsúzkodnak a rajongók, ha éppenséggel nem a kedvenc csapatuk nyerne. Mesélik az idősebbek, hogy ez a képlet egykoron a focira meg a többi „menő” labdasportra is érvényes volt.


Dávid, Andrea, Tamás és János — négyen a helyi utánpótlásból (Martinek Imre felvétele)

Az úgynevezett járat közbeni egyéni megmérettetésre (4 x 15 + 15 dobás) harmincöten jelentkeztek, ebből négyen a pionírok korosztályából. Ez utóbbiak soraiból az első helyen az ötödikes Delity Andrea végzett 473 ütött fával. Őt követte a hetedikes ifj. Balog János (422 fa), majd az ötödikes Lovrity Dávid (406 fa), valamint az ugyancsak hetedikes ifj. Decsov Tamás (394 fa). A felnőttek mezőnyében 542 ütött fával Kovács Róbert lett egyéni amatőr bajnok. A második helyen Fazekas Ferenc (524 fa), a harmadikon pedig Kiss Zsolti (505 fa) végzett. A falu 1918-ban bejegyzett vadászegyesületének székhelyén elképzelt és hangulatosan megvalósított díjkiosztó ünnepségig „fennmaradt” időszakot ugyancsak a tekejáték és a sportszerű közösségépítés jellemezte. Az amatőr csapatok előbb egy tét nélküli, „kiütéses” tornán igyekeztek lekörözni egymást, végül válogatottjuk a helyi Spartak Tekeklub officinális csapatával mérhette össze erejét. A korábban említettek mellett az idei játékokon a Forto, a Padina Metal, a Slobodni umetnici és az Amsterdam nevű csapatok vettek részt.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Téli munkássportjátékok Torontálvásárhelyen
Bánáti Újság
Téli munkássportjátékok Torontálvásárhelyen
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.06.02.
  • LXXV. évfolyam 22. szám
Facebook

Támogatóink