home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Téli élményszüret a VM4K-ban
Kartali Róbert
2020.01.19.
LXXV. évf. 3. szám
Téli élményszüret a VM4K-ban

Ismét gyerekzsivajtól volt hangos a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ a téli szünidőben.

A VM4K Középkori Apródtáborában félszáz gyermek játék közben tanult versírást, történelmet, képzőművészetet, sakkot, birkózást, táncot és zenét, miközben a legfőbb lovagi erényekkel is megismerkedhetett. Egy igazi lovag bátor, illedelmes, nagylelkű, higgadt és kitartó — magyarázta lapunknak Kiss Gergő harmadik osztályos tanuló, aki három osztálytársával érkezett a táborba, de itt új barátokkal is megismerkedett. Mint mondta, sok élménnyel gazdagodott, és sajnálja, hogy a többi osztálytársa nem jött el, hiszen ez egy nagyon jó tábor volt. Majlát Kira második osztályos, és a sok érdekes dolog közül számára a legnagyobb élmény a sólyombemutató volt, de a fürdőzés is tetszett neki a magyarkanizsai Gyógyfürdőben. Hozzátette, hogy ha teheti, akkor legközelebb is eljön a VM4K táboraiba, hiszen nagyon jól érezte magát itt. A hatéves Gerstmayer Emma arról mesélt, hogy a táborban a lányok hercegnős kalapokat, a fiúk pedig lovagi sisakokat készítettek maguknak.

A hat napon át tartó foglalkozásokat Hajvert Lódi Andrea drámapedagógus, valamint Agyánszki Máté történész vezette. A gyerekek az utolsó napon lovagi esküt is tettek, így a tábor végére az apródok lovagok lettek. Az informatikai tábor kétszer tizenhat fős csoportja digitális fejlesztést tanult 3D-ben, ezt Vörös Csaba informatikatanár vezette. A kamasztáborban pedig tizenkét fiatal készíthetett animációt A repülő Vucsidol című regényhez, Vastag Gazsó Hargita irodalmár és múzeumpedagógus, valamint Lea Vidaković animációs filmrendező vezetésével. A táborokban térítésmentesen vehettek részt a gyerekek, a reggel 8-tól délig tartó foglalkozások szüneteiben pedig uzsonnáról is gondoskodtak számukra a szervezők, akik elmondása szerint hatalmas érdeklődés övezte az eseményeket, viszont a rendelkezésre álló helyek száma véges volt, de mint kiderült, a jövőben is terveznek hasonló jellegű foglalkozásokat a gyerekeknek, így a szülőknek mindenképp érdemes követniük a VM4K internetes hírfolyamát.

Fényképek: VM4K-galéria

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..