home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Tehetségpont-iskola Adán
Koncz Erzsébet
2011.10.26.
LXVI. évf. 43. szám
Tehetségpont-iskola Adán

,,Az élet egyikünk számára sem könnyű. Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit bármi áron is, de el kell érnünk.” (Marie Curie)
Az igazgató és a pszichológus is szólt a gyermekekhezMindenki tehetséges, és a tehetségpont-iskolák ezen képesség felismerését szo...

,,Az élet egyikünk számára sem könnyű. Hinnünk kell, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit bármi áron is, de el kell érnünk.” (Marie Curie)
Az igazgató és a pszichológus is szólt a gyermekekhez

Mindenki tehetséges, és a tehetségpont-iskolák ezen képesség felismerését szolgálják. Szabadka és Zenta után a közelmúltban az adai Cseh Károly iskolában is bemutatkozó napot tartottak.
Az iskolában nagy volt a nyüzsgés. A tantermek ajtajára kifüggesztett feliratokból lehetett tájékozódni arról, hogy az adott helyiségben éppen milyen foglalkozás zajlik.

A színjátszók

A történelemterem a középkorba repített minket -- várak makettjei, lovaggá avatás jelezte ezt az érdeklődők számára. A történelmet kedvelők tesztet is kitölthettek. Solymosi Éva történelem szakos tanárnőtől megtudtuk, hogy a legjobb eredményt elérők ópusztaszeri kiránduláson vehetnek részt.
A kisszínészekkel, akik tavaly elsők lettek az ÁMV-n, Raffai Klára magyartanárnő próbált. A nézőközönség a szövegpróbát is figyelemmel kísérhette.
Molnár Edit matematikatanár elmondta a közönségének, a másodikos kisdiákoknak, hogy ezeken az órákon lehetőségük van játékos feladatokat megoldani, és a Kenguru matematikaversenyről is szót ejtett... ,,Ha letakarom az M betű felét, milyen számot láttok?'' -- hangzott a kérdés...
Világos Kornél tanár úrral a számítógépek körül ügyködtek a gyerekek -- éppen az UTP-kábel csatlakozójával bíbelődtek. Nem könnyű feladat, s annak ellenőrzését, hogy jól sikerült-e a művelet, egy műszer segíti.
Az anyanyelv-ápolási terembe is befurakodott a technika. Laptop segítségével vetítették ki a mondatokat, majd elemezték őket. Az órát Lakatos Boja Márta tanító néni tartotta a harmadikosainak.
Lazić Erika némettanárnő is érdekes feladatokkal gyakorolt. Bekötötték egy diák szemét, s meg kellett állapítania, mi van elrejtve a kis dobozban -- az illata alapján...
A második emeleten a kis képzőművészek érkezésemkor már elkészültek rajzaikkal. Annyi időnk volt csak, hogy lefényképezzem őket: Annamária, Denisz, Noémi, Ágnes és Pesznyák Erika tanárnő pózolt az alkotásokkal.
Ünnepségre is sor került. Először az igazgató bácsi, Sziráki Mihály szólt a tehetségpont-iskola fontosságáról. A pszichológus, Dragin Anasztázia elmondta: fontos, hogy a tanulók a tehetségüknek megfelelő területen tevékenykedjenek. Ezen a napon bepillanthattak a különféle tantárgyak témakörébe, és felfedezhették, hogy mely terület érdekli őket leginkább, mely tantárgyból szeretnének nagyobb, alaposabb tudásra szert tenni, mely szakcsoport munkájában vennének részt szívesen. A tanároknak pedig lehetőségük volt teret adni erre.
Ezen a napon focistákon kívül a tavalyi év országos bajnok kézilabda-csapata is bemutatkozott. A rendezvény végén szólt a gitárzene, elhangzottak fogalmazások, szavalatok, és táncra perdültek a nebulók...
Hogy lesznek-e olyan tehetségek Adán, mint amilyen Szarvas Gábor nyelvész, Urbán János, Szűgyi Zoltán, Laták István író, költő, dr. Gaál Ferenc vegyész vagy Tóth István történész volt -- az a jövő titka!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..