home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Tehetséggondozás Tóthfaluban
(tv.)
2011.12.07.
LXVI. évf. 49. szám
Tehetséggondozás Tóthfaluban

A Nyers István Akadémia sportegyesület ifjú tehetségeiA labdarúgásra szakosodott gimnáziumi tagozat tavaly nyílt meg. A kezdetekben a faluban nem volt megfelelő futballpálya, Oromra jártak edzeni a fiúk, a mérkőzéseket pedig a magyarkanizsai Potisje pályáján játszották. Magyarországi és haz...

A Nyers István Akadémia sportegyesület ifjú tehetségei

A labdarúgásra szakosodott gimnáziumi tagozat tavaly nyílt meg. A kezdetekben a faluban nem volt megfelelő futballpálya, Oromra jártak edzeni a fiúk, a mérkőzéseket pedig a magyarkanizsai Potisje pályáján játszották. Magyarországi és hazai támogatásokból sikerült megépíteni egy korszerű gyakorlópályát. A napokban hívták életre a Nyers István Akadémia sportegyesületet, Belgrádban hivatalosan is bejegyezték a társulatot. A minap megtartott díszülésen, amelyen Nyers István -- Stefano, a Szabadkán 2005-ben elhunyt világhírű labdarúgó felesége, Nyers Szabó Julianna is részt vett, Bata Ferenc, a tótfalui helyi közösség titkára köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, áprilisban, hosszú előkészületek után, lelkesedéssel és alázattal kezdték el a munkát. ,,A megkezdett folyamatnak még nagyon az elején járunk, ezért a cél megvalósításához türelemre, kitartásra és időre van szükség... Terveink és céljaink szerint a jövőben Tóthfaluban Vajdaság egész területéről a labdarúgásban tehetséges fiatalok, a sport jellemformáló erejét felhasználva fejlődhetnek a labdarúgás területén is. Elsősorban nagybetűs embereket szándékozunk nevelni, olyanokat, akik kitűnően tudnak majd focizni'' -- mondta Bata. Utasi Jenő atyának, az újonnan alakult egyesület elnökének szavai szerint az akadémia három fontos elemből áll, ezek: az általános iskola, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tóthfalusi sporttagozata, illetve a kollégium. ,,Mindegyiknek megvan a saját küldetése, de vannak érintkezési pontjaink is, ez pedig Nyers István nevéhez fűződik. Abból a célból választotta sportegyesületünk ezt a nevet, hogy a feledés homályából visszahozzuk az élsportolót'' -- mondta Utasi atya. Apró Attila edző, az egyesület szakmai alelnöke hozzátette: a cél az, hogy ne csak akadémiai rendszerű, hanem akadémiai szintű nevelés is folyjon a tehetséggondozó gimnáziumban. ,,Közös nevezőre szeretnénk hozni a tehetségkutatást, a tehetséggondozást és a tehetségmenedzselést. Mindezt úgy tesszük, hogy közben teljes jövőképet biztosítunk majd tehetséges gyermekeinknek'' -- mondta Apró.

Nyers István, az egyesület névadója kétszeres magyar válogatott labdarúgó volt, de emellett játszott az Újpest, az Internazionale, az AS Roma, Barcelona és a Milánban is, ahol 182 meccsen lépett pályára és 133 gólt szerzett. Mai napig az olasz bajnokság egyik legerősebb támadójának tartják. 1961-ben vonult vissza, Szabadkán telepedett le, itt halt meg 2005. március 9-én.
A díszülést követően az iskola épületében megnyitották a Nyers István életútját bemutató kiállítást.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..