home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Tehetség — az élet ajándéka
2022.03.14.
LXXVII. évf. 10. szám
Tehetség — az élet ajándéka

A Kárpát-medencében népszerű tevékenység a tehetséggondozás: az elmúlt bő másfél évtizedben számos szervezet, civil mozgalom indult útjára a talentummal megáldott diákok, fiatalok felfedezése, támogatása céljából. Ezek egyike a magyarországi Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a jogi képviseletét ellátó Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) által kiépített Kárpát-medencei Tehetséghálózat, melynek a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola 2019-ben lett tagja.

A regisztrált tehetségpontként működő intézmény márciusban rendezvénysorozatot szervez a Kárpát-medencei Tehetségsegítő Alapítvány támogatásával a tehetséggondozás jegyében. Az első eseményt március 3-án tartották meg a 4. c osztály tanulóinak díjazott képzőművészeti alkotásaiból összeállított retrospektív kiállítás formájában.

A jelenlevők az osztály négy év alatt díjazott munkáinak csak egy részét láthatták: 54 gyermekrajzot, illetve a hozzájuk tartozó oklevél másolatát állították ki.

Az elismerések Magyarországról, Romániából, Bulgáriából, Észak-Macedóniából, Törökországból, Csehországból, Ukrajnából, Fehéroroszországból, Kínából, Japánból, Új-Zélandról és Szerbiából érkeztek.

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Jadranka Kojić, a zombori iskolaigazgatóság tanügyi tanácsosa, Claudia Gubić Šelken, a szabadkai intézmény igazgatónője, Pap Dragica pedagógus, Dragana Ćupurdija pszichológus, akik méltatták az osztálytanító, Grubanov Martinek Emília tehetségfelfedező és -támogató munkáját, illetve tanulói rendkívül kiemelkedő sikereit.

A megnyitót az osztály három zeneiskolás diákjának hangszeres játéka tette még ünnepélyesebbé.

A kiállított, szemet gyönyörködtető, kreatív alkotások Ahmetagić Hana, Babcsányi Léna, Csákány Petra, Erdélyi Pataki Máté, Gombás Tamás, Kálló Dorián, Kecskés Benedek, Kujundzsity Leon, Losonc Bence, Mačković Tatjana, Nagy Kanász Kata, Perić Andor, Perlaki Noel, Tot Hunor, Varga Polyák Boglárka, Vince Krisztofer és Hauk Herold talentumát dicsérik.


A Pannon TV/ Raffai Csaba és a szülők felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..