Tavaszi hétköznapok Muzslyán

Tavaszi hétköznapok Muzslyán

Meglátogatták az időseket. Segítettek a rászorulókon. Faültetési akció a faluban.

A Vöröskereszt muzslyai helyi szervezetének tagjai az idén is folytatták jócselekedeti tevékenységüket, mely keretében meglátogattak és megajándékoztak néhány idős és beteg polgártársat. Szalma Károly, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke és Borbély Tivadar, a szociális bizottság képviselője elmondták, hogy a 2018. év folyamán közel 30 idős muzslyait látogattak meg, és látogatási/ajándékozási akciók – a helyi közösség tanácsának szociális bizottságával és a Vöröskereszt nagybecskereki szervezetével karöltve – a következő hónapok folyamán is folytatódni fognak.

Ezt követően a Vöröskereszt önkéntesei tavaszi ruhaosztási akciót is rendeztek. A helybeli nyugdíjas-egyesületek otthonának kerthelyiségében a szerény anyagi körülmények között élő sokgyerekes családok és kisnyugdíjasok használt, de jó minőségű gyermek-és felnőtt ruhaneműk, lábbelik, táskák és játékok közül válogathattak. A szervezők elmondása szerint a fennmaradt ruhaneműk a környező falvakban kerülnek kiosztásra.

Muzslya helyi közösség tanácsának kezdeményezésére, a Vojvodinašume Közvállalat és Nagybecskerek Város önkormányzata mintegy ezer facsemetét ajándékozott a településnek. Az ezt követő faültetési akcióban, amely a Napsugaras-tó körül zajlott, részt vettek a helybeli nyugdíjas-egyesületek, a hagyományápolók egyesületének és az amatőr képzűméveszeti klub tagjai, illetve a mezőgazdászok, földművesek és a helyi tanács képviselői is.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi hétköznapok Muzslyán
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2019.07.16.
  • LXXIV. évfolyam 28. szám
Tavaszi hétköznapok Muzslyán
Bánáti Újság
  • Kónya-Kovács Otília
  • 2019.07.12.
  • LXXIV. évfolyam 27. szám
Facebook

Támogatóink