home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Tavaszi hétköznapok Muzslyán
B. T.
2019.03.31.
LXXIV. évf. 13. szám
Tavaszi hétköznapok Muzslyán

Meglátogatták az időseket. Segítettek a rászorulókon. Faültetési akció a faluban.

A Vöröskereszt muzslyai helyi szervezetének tagjai az idén is folytatták jócselekedeti tevékenységüket, mely keretében meglátogattak és megajándékoztak néhány idős és beteg polgártársat. Szalma Károly, a Vöröskereszt helyi szervezetének elnöke és Borbély Tivadar, a szociális bizottság képviselője elmondták, hogy a 2018. év folyamán közel 30 idős muzslyait látogattak meg, és látogatási/ajándékozási akciók – a helyi közösség tanácsának szociális bizottságával és a Vöröskereszt nagybecskereki szervezetével karöltve – a következő hónapok folyamán is folytatódni fognak.

Ezt követően a Vöröskereszt önkéntesei tavaszi ruhaosztási akciót is rendeztek. A helybeli nyugdíjas-egyesületek otthonának kerthelyiségében a szerény anyagi körülmények között élő sokgyerekes családok és kisnyugdíjasok használt, de jó minőségű gyermek-és felnőtt ruhaneműk, lábbelik, táskák és játékok közül válogathattak. A szervezők elmondása szerint a fennmaradt ruhaneműk a környező falvakban kerülnek kiosztásra.

Muzslya helyi közösség tanácsának kezdeményezésére, a Vojvodinašume Közvállalat és Nagybecskerek Város önkormányzata mintegy ezer facsemetét ajándékozott a településnek. Az ezt követő faültetési akcióban, amely a Napsugaras-tó körül zajlott, részt vettek a helybeli nyugdíjas-egyesületek, a hagyományápolók egyesületének és az amatőr képzűméveszeti klub tagjai, illetve a mezőgazdászok, földművesek és a helyi tanács képviselői is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..