home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Tavaszi és ünnepi napok Muzslyán
Összeállította: BORBÉLY Tivadar
2015.04.15.
LXX. évf. 15. szám
Tavaszi és ünnepi napok Muzslyán

Középpontban a környezetvédelem — Segítsünk egymásnak! — Mézes nyuszik és hímes tojások

Középpontban a környezetvédelem

A muzslyai plébánia tagjai, az Emmausz fiúkollégium diákjai és a hívők takarítási, csinosítási akciót szerveztek a Mária neve templom udvarában. A megmozdulás célja a környezettudatos gondolkodás és magatartás népszerűsítésén kívül a közösségépítés volt. Nem tétlenkedtek a VMSZ muzslyai Ifjúsági Fórumának tagjai sem, akik tavaszi munkaakciót rendeztek az egykori benzinkút és a valamikori szövetkezet zöld területei körül.

Segítsünk egymásnak!

A VMSZ Női Fórumának muzslyai tagozata a helyi közösség szociális bizottságával karöltve Segíteni jó! mottóval tavaszi ruhagyűjtést szervezett azok részére, akik szerény anyagi körülmények között élnek. Az akció keretében használt, de jó minőségű gyermek- és felnőttruhaneműt, illetve lábbelit gyűjtöttek és osztottak ki a sokgyermekes családoknak, a kisnyugdíjasoknak és a fogyatékkal élő személyeknek. 

Vidrács Krisztina, a helyi Női Fórum elnök asszonya elmondta, amíg vannak olyanok, akik jót akarnak tenni, addig marad reményük azoknak, akik esetleg úgy érzik, velük nem törődik senki.

Mézes nyuszik és hímes tojások

A Muzslyai Amatőr Képzőművészeti Klub (MAKK) tizenharmadik alkalommal szervezte meg a gyerekek körében már igencsak közkedvelt tojásfestő versenyt. A bírálóbizottság ezúttal is úgy döntött, hogy ki-ki a maga ízlése szerint díszítheti a tojásokat. Némelyek színes ceruzával és filctollal alkottak, mások víz- vagy temperafestékkel ügyeskedtek.

Az 1—5 évesek korosztályban a legjobbnak Živkov Zónai Dávid, Agotity Viktor, Kardos Klementina, Farkas Adrián, Zombori Melisza és Kercsov Anetta bizonyult. Az 5—10 évesek korcsoportjában Mák Tamás, Bacsó Emil, Atyimas Damjan, Nagy Lea, Kósa Nikoletta és Barna Léda, a 10—15 évesek mezőnyében pedig Asztalos Anasztázia, Kocsis Erik és Mészáros Rebeka munkáit emelték ki.

Az eseményen közreműködött a Muzslai Petőfi Sándor MME, Muzslya helyi közösségének tanácsa és a Nők Klubja, melynek tagjai ezúttal is 200 fánkkal kedveskedtek a gyerekeknek. A VMSZ Női Fóruma muzslyai szervezetének ügyes kezű asszonyai pedig mézeskalács nyuszit tartalmazó csomagokat készítettek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..