home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Tavaly Erdélyben, az idén Vajdaságban jártak
(k-ko)
2013.07.17.
LXVIII. évf. 29. szám
Tavaly Erdélyben, az idén Vajdaságban jártak

Hét napot töltött egy projektum részeként Vajdaságban 33 gyerek — a vörösiszap-katasztrófa károsultjai és 14 felnőtt kísérőjük. A csoport Devecserből, Somlóvásárhelyről és Kolontárról érkezett. A táborozás keretében a történelmi Magyarország délvidéki területeit járták körbe.

Mint megtudtuk: tavaly nyáron Erdélybe vitték táborozni a vörösiszap-katasztrófa színhelyéről származó gyerekeket. Többségüknek nincs lehetősége kirándulásra, nyaralásra, csak ebben a Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott programban vesznek részt.
A látogatók jártak Szabadkán, Zentán, majd következett Törökbecse, az aracsi Pusztatemplom, Muzslya, Nagybecskerek, Belgrád, Zimony, Szalánkemén, Versec, Újvidék és Pétervárad. Szálláshelyük az Emmausz fiúkollégium volt, és a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség jóvoltából a Tisza-parton is eltölthettek egy kis időt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..