Tartalmas riportok a Határok nélkül szombati adásában

Tartalmas riportok a Határok nélkül szombati adásában

Tartalmas riportokkal várja a rádióhallgatókat a Határok nélkül szombati adása a Kossuthon!

Kárpát-medencei körútra indul Ausztrália egyetlen magyar nyelven játszó színtársulata; Gróf Széchenyi István munkásságának állít emléket a Hitel Múzeum Leányfalun; Mandics György a 60-as, 70-es évek pezsgő irodalmi életéről tartott előadást Temesváron; a tudatosítás és a hősök emlékének megőrzése a célja az I. világháborús katonatemetők összeírásának.

 

Nagy sikert aratott Kárpát-medencei turnéja során az ausztráliai Brisbane-i Magyar Amatőr Színtársulat Tamási Áron: Hullámzó vőlegény című színpadi játékával. Bonyhád és Paks után a turné töretlen sikerrel folytatódott a Felvidéken és Erdély több településén.

2010 óta működik a Hitel Múzeum az alapító, Szász István Tas otthonában. Nemrégiben kötet jelent meg, amely a Hitel című folyóirat valamennyi számát tartalmazza. Ehhez egy húsz molinóból álló, mobil kiállítás is kapcsolódik, melyet a kötet szerkesztője, könyvbemutatóval egybekötve, minél szélesebb körben: magyarlakta településeken, egyetemeken tervez bemutatni.

Temesváron az 1960-as, 70-es évek pezsgő magyar irodalmi életéről adott elő Mandics György, aki a Román Írószövetség temesvári szervezetének vezetőségi tagjaként is szoros kapcsolatot ápol a helyi írótársadalommal.


(MTI-fotó: Balázs Attila)

„Kötelességünk ápolni a hősök emlékét!” — Ebben a szellemben írja össze a pusztuló, I. világháborús katonatemetőket Pintér Tamás történész, a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke, és Molnár Tibor, a zentai történelmi levéltár főlevéltárosa.


Adás: Kossuth rádió, 2018. október 20., szombat 18.30–19.00

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Tartalmas riportok a Határok nélkül szombati adásában
Média
  • Csermák Zoltán
  • 2019.04.19.
  • LXXIV. évfolyam 16. szám
Tartalmas riportok a Határok nélkül szombati adásában
Média
  • MTVA
  • 2019.04.17.
  • LXXIV. évfolyam 15. szám
Facebook

Támogatóink