home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Tartalmas hétvége Szentmihályon
NAGY MADARÁSZ Rózsika
2011.04.20.
LXVI. évf. 16. szám
Tartalmas hétvége Szentmihályon

Az óvodások Varga Mónika óvónővel és Cseszák Balázs táncoktatóvalTartalmas hétvégéjük volt nemrég a szentmihályiaknak. Falujukról az Újvidéki Televízió riportot készített, melyet majd a Jó estét, Vajdaság! című műsorban láthatnak az érdeklődők. Beszélgetés készült Kovács Elvira képviselő as...

Az óvodások Varga Mónika óvónővel és Cseszák Balázs táncoktatóval

Tartalmas hétvégéjük volt nemrég a szentmihályiaknak.
Falujukról az Újvidéki Televízió riportot készített, melyet majd a Jó estét, Vajdaság! című műsorban láthatnak az érdeklődők. Beszélgetés készült Kovács Elvira képviselő asszonnyal, a külföldre került falubeli operaénekes, Mavrák Béla szüleivel, Bálint János konyhakertésszel, a Bibu családdal, mely az állattenyésztésről számolt be, Nagy Madarász Rózsikával, az irodalmi szakcsoport vezetőjével és Csapó Valériával, a művelődési ház elnökével. Nagy Aurea Petőfi-verset szavalt, a nőszervezet bemutatta kézimunkáit, Kószó Dániel helyi üzlettulajdonos pedig a munkájáról nyilatkozott. Az est közös vacsorával és hangulatos társalgással zárult, az egybegyűlteket a fúvószenekar szórakoztatta.
Másnap táncházat tartottak a művelődési házban. Az eseményt Lingli Mónika lelkes hagyományápoló kezdeményezte, de a munkából a művelődési egyesület tagjai is kivették a részüket. Varga Mónika óvónő az óvodásokat is elhozta a rendezvényre. Vendégségbe érkeztek a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület táncosai és az erzsébetlaki művelődési ház tagjai is. A fáradt táncosokat zsíros és lekváros kenyérrel, forró teával vendégelték meg.
A költészet napja alkalmából irodalmi estet is szerveztek Szentmihályon. Az egyesület József Attila nevét viseli, így az összejövetel az ő jegyében zajlott. A költő olyan közismert versei hangzottak el, mint amilyen a Tiszta szívvel, Nem, nem, soha!, Lázadó Krisztus, Születésnapomra, Altató, Mama, Anyám, Nagyon fáj, Óda, Íme, hát megleltem hazámat című. A felnőtt- és a gyermekkórus közösen adta elő a Kertész leszek című költemény megzenésített változatát. A gyermekzenekar lelkesen kísérte a szavalókat, a dudások pedig dalcsokorral gazdagították a műsort.
Az ünnepség végeztével a művelődési egyesület megtartotta évi közgyűlését, melyre a szervezetek és a szakcsoportok vezetőit is meghívták. A gyűlés után társalgás keretében vitatták meg a lezajlott eseményt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..