home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tarolnak a női tekések
Bíró Tímea
2020.08.07.
LXXV. évf. 31. szám
Tarolnak a női tekések

A zentai tekézést a férfiak tették népszerűvé és elismertté, ám az utóbbi években a hölgyek kerültek előtérbe, a női csapat ugyanis kitartásának és szorgalmának köszönhetően feltornázta magát a Szuperligába. Savić Panić Marijana, a csapat kapitánya és edzője számolt be a sikerekről.

A Zentai Tekeklub 130 éves múltra tekint vissza, ám az utóbbi esztendőkben a nők is gazdagítják a sportágat, négy évvel ezelőtt ugyanis csapatba verődtek, és egyre több szép eredményt érnek el.

Marijana és Lecsei Svetlana hét éve kezdett el csapatban tekézni Topolyán, majd három év után megszületett bennük az ötlet, hogy Zentán is lehetne női tekecsapatot alakítani.

— Úgy gondolom, hogy a négy év alatt sikerült megerősíteni a csapatot olyannyira, hogy feltornáztuk magunkat a Szuperligába. Kiemelten fontos, hogy jó hangulatban telnek az edzések, látom a játékosokon, hogy örömmel jönnek, és barátságok születtek a csapaton belül. A bajnoki címet a nagykikindai Radnički szerezte meg, ám objektív okok miatt nem akart a Szuperligában játszani, így a második helyről az elsőre jutottunk, de megjegyezném, hogy mindössze egy pont különbség volt köztünk. Mivel láttam a csapatunk szorgalmát, kitartását, céltudatosságát, úgy érzem, hogy teljes mértékben megérdemeltük az első helyet — mondta el a csapatkapitány.

A csapatot Savić Panić Marijana mellett Tóth Szilvia, Lecsei Svetlana, Sós Beáta, Csapó Stella, Pakaški Divna, Skenderović Ivana, Manevska Mirjana, Kovács Éva, Menyhárt Gabriella, Sanela Milosav és Bálint Hajnalka alkotják, akik heti két alkalommal edzenek. Mint minden más sporttevékenységbe, sajnos a tekézésbe is beleszól a járványhelyzet, de a játékosok az otthonukban is igyekeznek megőrizni a kondíciójukat.

— Hatalmas segítség, hogy a csapattagok nemcsak elszántak, hanem a családtagjaik is támogatják őket. Van olyan család is, ahol a gyerek a szülő által kapott kedvet a tekézéshez. Hat kislány jár az edzésekre, és ebből kettőnek az édesanyja csapattag. Mindannyian versenyeznek a saját kategóriájukban, ezt az ősszel folytatják. Tornaórán ellátogatnak hozzánk a diákok, illetve az is előnyünkre tud válni, hogy születésnapokat tartanak a kuglipályán, ahol ki lehet próbálni a gurítást, és ezáltal a fiatalok kedvet kaphatnak a sportághoz. Tízéves kor alatt nem lehet elkezdeni ezt a mozgásformát, és fontos tudni, hogy nemcsak a testet dolgoztatja meg, hanem az elmét is. Nemrég megvolt a kislányok első zentai szereplése, kiválóan teljesítettek, nagyon büszke vagyok rájuk — mesélte Marijana.

Minden sportoló és csapat számára rendkívül fontos, hogy megmérettesse magát a versenyeken, ami csak úgy valósulhat meg, ha sikerül támogatókat szerezni.

— A versenyekre való utazás a Severtrans igazgatónője, Jakšić Hilda támogatásának köszönhetően valósul meg, amit ezúton is szeretnék neki megköszönni. Az első naptól kezdve segíti a csapatunkat, ezt nem is tudjuk neki meghálálni. Bízom a további sikeres együttműködésben, abban pedig biztos vagyok, hogy a csapatban a jövőben is meglesz az elhivatottság és a játékkedv.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..