home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Tanulj velünk magyarul!
Pannon RTV
2021.12.14.
LXXVI. évf. 49. szám
Tanulj velünk magyarul!

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon bemutatták a Tanulj velünk magyarul tankönyvpótló kiadvány második részét, amely szinte egyidejűleg jelent meg könyv formájában és digitális változatban.

Mindkettő nagy segítséget nyújt majd a magyart, mint környezetnyelvet, illetve a magyar nyelv a nemzeti kultúra elemeivel tantárgyakat oktató tanároknak és diákjaiknak.

A Tanulj velünk magyarul tankönyvpótló második része alapján készült el az online kurzus, amely ingyenes, órákon is használható, de alkalmas önálló tanulásra is, emellett rendkívül változatos, interaktív és szórakoztató. Tartalmaz videókat, tudásellenőrző kérdéseket, gyermekdalokat stb.

A tankönyv kiadását a magyar kormány támogatta, míg az online kurzus létrejöttében Szerbia Oktatási Minisztériuma is besegített.

Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke elmondta, 31 önkormányzat 86 iskolájának 95 épületében mintegy 3150 gyermek tanulja ezeket a tantárgyakat, és 48 olyan iskola is van, ahol magyar nyelvet anyanyelvi szinten nem is tanulhatnak. A Magyar Nemzeti Tanács nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ezeket a tantárgyakat népszerűsítse, és már a tankönyvpótló 3. és 4. részének elkészítése is tervben van.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..