Tanulás drámajátékon keresztül

Tanulás drámajátékon keresztül

A Nemanjićok – avagy történelmi töltetű mintaórát tartottak a torontáli általánosban.


A szerző felvételei

A Nemanjićok egy középkori királyi dinasztia, mely a leghosszabb ideig ült Szerbia trónján. A dinasztia Stefan Nemanja szerb uralkodóról kapta a nevét. Összesen tizenegy Nemanjić uralkodott, a trónt pedig a Lazarević, majd a Branković család örökölte egészen XVI. század első feléig, az ország török uralom alá kerüléséig. (forrás: wikipedia)

Kiemelt, továbbá fotókkal is hitelesített eseményünk helyszíne a torontálvásárhelyi Moša Pijade Általános Iskola történelem szaktanterme volt. Időpontilag június nyolcadikán, kemény egy héttel a hivatalos tanévzárást megelőzően. A pilótaprojektum ötletgazdája a dél-bánsági tanintézmény történelem szakos tanárnője, Onjin-Hartig Viktória volt, kivitelezői pedig az iskola szerb tannyelvű felsőseinek csoportja.

Mint megtudtuk, a (dráma)játékkal átszőtt interaktív mintaóra bizonyos értelemben jégtörő próbálkozásnak is tekinthető. Kereteket tágító vállalkozásnak, melynek sikerén felbátorodva más, hozzánk még közelebb álló történelmi események, illetve uralkodóházak megelevenítésére is sor kerülhet a közeljövőben.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg HÍREK KÉPEKBEN rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Tanulás drámajátékon keresztül
Tanulás drámajátékon keresztül
  • 2020.05.20.
  • LXXV. évfolyam 21. szám
Facebook

Támogatóink