home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Táncos lábú gyermekek és fiatalok tábora
Tóth Lívia
2017.07.13.
LXXII. évf. 28. szám
Táncos lábú gyermekek és fiatalok tábora

Kanizsamonostoron, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezésében, vasárnap óta tart a XIX. Gyermek- és Ifjúsági Néptánctábor.

A programban mintegy nyolcvan vajdasági és magyarországi fiatal vesz részt. Igaz, ez a szám a százat is eléri azokon a napokon, amikor a sátortábor lakóihoz a legkisebbek, vagyis az óvodások is csatlakoznak. Ők ugyanis még túl kicsik ahhoz, hogy állandóan kint legyenek, de a látogatásaik során igyekeznek elsajátítani egy-egy népi gyermekjátékot.

A táborban rendkívül jó a hangulat, melyet sem a kánikula, sem a vihar nem tudott elrontani. A gyerekek két csoportban dolgoznak. A budapesti Vörös Árpádtól és Pukli Gabriellától bukovinai, Gazsó Tibortól és Varga Violától ördöngősfüzesi  táncokat tanulnak. A citerások Mihók Attila vezetésével gyakorolnak, Tóth Rozália, a csókai Csalogány asszonykórus vezetője pedig népdaloktatásra gyűjti össze a népes társaságot. Esténként táncház vagy különféle játékok, vetélkedők várják az érdeklődőket.

A néptánctábor záróműsorát, melyre a szülők, nagyszülők és minden érdeklődő eljöhet, július 15-én, szombaton, este hét órától tartják meg.

Kiss Tóth Erika táborvezető fotói az elmúlt napok tevékenységébe engednek bepillantást. Csodák csodája, a felvételekből az is kiderül, hogy a táborban még a zöldborsófőzelék is mindenkinek ízlik.

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..