Táncos lábú gyermekek és fiatalok tábora

Táncos lábú gyermekek és fiatalok tábora

Kanizsamonostoron, a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezésében, vasárnap óta tart a XIX. Gyermek- és Ifjúsági Néptánctábor.

A programban mintegy nyolcvan vajdasági és magyarországi fiatal vesz részt. Igaz, ez a szám a százat is eléri azokon a napokon, amikor a sátortábor lakóihoz a legkisebbek, vagyis az óvodások is csatlakoznak. Ők ugyanis még túl kicsik ahhoz, hogy állandóan kint legyenek, de a látogatásaik során igyekeznek elsajátítani egy-egy népi gyermekjátékot.

A táborban rendkívül jó a hangulat, melyet sem a kánikula, sem a vihar nem tudott elrontani. A gyerekek két csoportban dolgoznak. A budapesti Vörös Árpádtól és Pukli Gabriellától bukovinai, Gazsó Tibortól és Varga Violától ördöngősfüzesi  táncokat tanulnak. A citerások Mihók Attila vezetésével gyakorolnak, Tóth Rozália, a csókai Csalogány asszonykórus vezetője pedig népdaloktatásra gyűjti össze a népes társaságot. Esténként táncház vagy különféle játékok, vetélkedők várják az érdeklődőket.

A néptánctábor záróműsorát, melyre a szülők, nagyszülők és minden érdeklődő eljöhet, július 15-én, szombaton, este hét órától tartják meg.

Kiss Tóth Erika táborvezető fotói az elmúlt napok tevékenységébe engednek bepillantást. Csodák csodája, a felvételekből az is kiderül, hogy a táborban még a zöldborsófőzelék is mindenkinek ízlik.

 

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Táncos lábú gyermekek és fiatalok tábora
Bánáti Újság
  • Zséli Ágnes
  • 2020.01.20.
  • LXXV. évfolyam 3. szám
Táncos lábú gyermekek és fiatalok tábora
Bánáti Újság
  • Bacsik Lőrinc Natália
  • 2020.01.13.
  • LXXIV. évfolyam 2. szám
Facebook

Támogatóink